ЗМІ стало відомо про інтерес Google до Telegram

ЗМІ стало відомо про інтерес Google до Telegram

17:09,
28 Квітня 2016
1982

ЗМІ стало відомо про інтерес Google до Telegram

17:09,
28 Квітня 2016
1982
ЗМІ стало відомо про інтерес Google до Telegram
ЗМІ стало відомо про інтерес Google до Telegram
Автори:
Засновник месенджеру Telegram Павло Дуров та гендиректор Google Сундар Пічаї зутрічалися у травні 2015 року з метою обговорення ринку месенджерів. На цій зустрічі Google оцінила Telegram в $1млрд.

Про це повідомляє «Секрет фирмы» з посиланням на джерело, близьке до Telegram та декількох інвесторів на венчурному рунку. Двоє знайомих Дурова підтвердили цю інформацію РБК, додавши, що Google розглядали можливість покупки месенджера. 

Сам Дурав відмовився коментувати інформацію про зустріч, зазначивши при цьому, що про співробітництво Telegram та Google мова не йшла. 

Мессенджер Telegram був запущений у 2013 році. Він позиціонувався як сервіс з повністю зашифрованою перепискою; Дуров також неодноразово підкреслював, що не збирається взаємодіяти з владою будь-яких країн та надавати їм зміст переписок користувачів. 

У 2015 році Дуров заявляв, що на підтримку та розвитку месенджера витрачається близько  1 млн на місяць. При цьому він зазначав, що витрачає власні кошти і не залучає сторонніх інвесторів. 

Як писав MediaSapiens, в 2014 році Павла Дурова звільнили з посади генерального директора заснованої ним соціальної мережі «вКонтакте». До цього він заявив, що Федеральна служба безпеки РФ зверталася до нього із проханням надати приватні дані організаторів пабліків Євромайдану, а прокуратура вимагала закрити антикорупційну групу Олексія Навального. Він відмовився це робити йзалишив Росію, а згодом запустив Telegram.

Число активних користувачів Telegram у лютому 2016 року досягло 100 млн. Аудиторія найпопулярнішого на даний момент месенджера WhatsApp, що належить компанії Facebook, перевищує 1 млрд користувачів. 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
media.rusbase.com
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду