Wikipedia співпрацюватиме з Київським національним університетом імені Тараса Шевченка

00:00,
28 Листопада 2012
1502

Wikipedia співпрацюватиме з Київським національним університетом імені Тараса Шевченка

00:00,
28 Листопада 2012
1502
Wikipedia співпрацюватиме з Київським національним університетом імені Тараса Шевченка
Українська Wiki та КНУ підписали меморандум про співпрацю, повідомляє «Вікімедіа Україна».

26 листопада за сприяння Наукового товариства студентів і аспірантів КНУ та проректора з наукової роботи Сергія Вижви  між ГО «Вікімедіа Україна» та університетом було підписано меморандум про співпрацю

Цей договір є офіційним затвердженням Вікіпроекту, який запрацював в університеті, зокрема на факультеті соціології, ще минулого року. Вікіпроект передбачає написання студентами статей до Wikipedia замість рефератів.

Згідно з меморандумом, університет забов’язується стимулювати викладацький склад впроваджувати такий вид самостійної роботи студентів як написання статей в українській енциклопедії, а також проводити тренінги щодо технічного аспекту створення та редагування статей.

«Вікімедіа Україна», в свою чергу, зобов’язується створити спеціальну сторінку у Wikipedia для координації взаємодії студентів і викладачів університету зі спільнотою редакторів та авторів енциклопедії, а також надавати викладачам і студентам експерту та консультаційну допомогу.

Українська Wikipedia вже має досвід співпраці з вищими навчальними закладами країни. Так, на початку листопада було оголошено про співпрацю з Переяслав-Хмельницьким державним педагогічним університетом імені Григорія Сковороди.

Наприкінці травня енциклопедія оголосила про партнерство з Харківським національним університетом імені Каразіна. Угода, укладена між університетом та «Вікімедіа Україна», передбачала написання статей до української Wiki студентами та аспірантами університету – замість навчальних рефератів.

У квітні в Сумському держуніверситеті відбулася презентація «Українська Wikipedia: як долучитися до спільної справи». Студентів та викладацький склад навчального закладу ознайомлювали з можливостями енциклопедії, чинними проектами фонду «Вікімедіа Україна», а також розробкою моделей співпраці, які сприяли б створенню контенту для проектів «Вікімедіа» студентами і науковцями університету.

Також Сумський державний університет став першим навчальним закладом, який уклав з «Вікімедіа Україна» меморандум про співпрацю.

На фото: Юрій Пероганич, виконавчий директор «Вікімедіа Україна»,  Альона Ляшева, координартор Вікіпроекту на факультеті соціології.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
«Вікімедіа Україна»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду