Росія відмовилася від пропозицій щодо міжнародного регулювання інтернету через реакцію Google, США та ЄС

00:00,
3 Грудня 2012
1146

Росія відмовилася від пропозицій щодо міжнародного регулювання інтернету через реакцію Google, США та ЄС

00:00,
3 Грудня 2012
1146
Росія відмовилася від пропозицій щодо міжнародного регулювання інтернету через реакцію Google, США та ЄС
Про це, посилаючись на власні джерела, пише видання «Газета.Ru» у статті «Google остановил Кремль».

3 грудня у Дубаї розпочалася конференція Міжнародного союзу електрозв’язку (МСЕ), на якій Росія планувала представити власні пропозиції щодо розробки єдиних правил регулювання інтернету на міжнародному рівні.

Зокрема, Кремль мав намір запропонувати надання права загального контролю за функціонуванням інтернету МСЕ, при цьому уряди країн отримали би право розподіляти й вилучати IP-адреси та доменні імена і регулювати доступ до сайтів. Одна з пропозицій також передбачала стягування з міжнародних інтернет-компаній податку за трансфер інформації через віртуальні державні кордони – це стосується, наприклад, YouTube, Skype, або Facebook.

Останнім часом офіційна Москва приділяє все більше уваги темі контролю над інтернетом. Про міжнародне регулювання інтернету тиждень тому на прес-конференції у Парижі говорив прем’єр-міністр країни Дмитро Медведєв. «Світовій спільноті треба подумати, яким чином регулювати питання функціонування всесвітньої глобальної мережі», – заявив Медведєв французьким журналістам, додавши, що «в Росії ми теж розберемося з тим, як і що регулювати».

Ідею «інтернаціоналізації управління інтернетом при певному контролі і при певних наглядових функціях з боку МСЕ» підтримав і нинішній президент РФ Володимир Путін.

Однак, за даними «Газеты.Ru», Москві довелося відмовитися від своїх планів – через витік інформації та подальшу критику такої стратегії з боку США та ЄС.

Тому тепер, як відзначає «Газета.Ru», російські пропозиції матимуть лише «максимально загальний характер».

Нагадаємо, корпорація Google розпочала кампанію на підтримку вільного інтернету близько двох тижнів тому. У рамках кампанії було створено спеціальний сайт Take Action, де пропонується підписати віртуальну петицію на підтримку відкритого та вільного інтернету, а також розповідається про негативні наслідки регулювання інтернету урядами.

У своєму зверненні на Take Action Google підкреслювала, що запропоновані зміни можуть призвести до цензури, ізоляції економічно нерозвинутих країн та обмеження доступу до інтернету. В зверненні також зауважувалося – право голосу у МСЕ мають лише органи влади, а люди, які реально використовують та розвивають інтернет, не можуть впливати на рішення Союзу.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Take Action / MediaSapiens
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду