Замість російського MTV буде «анти-НТВ» під назвою «Пятница»

00:00,
11 Грудня 2012
1353

Замість російського MTV буде «анти-НТВ» під назвою «Пятница»

00:00,
11 Грудня 2012
1353
Замість російського MTV буде «анти-НТВ» під назвою «Пятница»
Керівник «Пятницы» розповів, яким буде майбутній телеканал.

Президент холдингу «Проф-медіа ТВ» Микола Картозія на найближчий рік стане генеральним директором телеканалу «Пятница», який холдинг запустить 1 червня 2013 року на частоті MTV Russia. Про це пан Картозія повідомив в інтерв’ю російській газеті «Коммерсантъ», підтвердивши інформацію про запуск нового каналу.

За словами пана Картозії, холдинг відмовляється від музичного каналу MTV, тому що конкуренція з інтернетом у розважально-музичному жанрі призводить до катастрофічного падіння перегляду музичних кліпів, відтак MTV як музичний канал уже не є ефективним. «А продавати під всесвітньо відомим брендом музичного каналу інші жанри - це, знаєте, вводити в оману глядача», – додав він.

Президент холдингу «Проф-медіа» (його складовою є «Проф-медіа ТВ») Рафаель Акопов ставив завдання придумати, що можна зробити з MTV, щоб він став великим каналом, розповів пан Картозія. Загалом було розроблено близько 40 концепцій, з яких зупинилися на форматі «Пятницы».

«У нас на каналі щодня буде «Пятница», а в ефірі весь час п’ятничний настрій», – описує концепцію каналу Микола Картозія.

«Пятница», на відміну від підліткового MTV (аудиторія – 14-34 роки, ядро – 18-24), матиме ширшу аудиторію 14-44 з ядром 25-35, зазначив керівник телехолдингу. Якщо в MTV частка коливається від 1,8% до 2% (за 14-34), то «Пятница» в трирічній перспективі планує досягти 4% (за 14-44).

«Емоційно ми зараз будуємо анти-НТВ, – заявив пан Картозія, який до січня 2012 року очолював дирекцію праймового мовлення каналу НТВ. – Я хочу вибудувати канал на іншому виді пального. На цьому виді пального можна їхати далі і щасливіше. Це пальне називається «кохання». Можна скільки завгодно сміятися над формулою Джона Леннона аll you need is love, але вся верстка «Пятницы» – це all about love. Ми надаємо емоційний притулок глядачу в той момент, коли він цього потребує».

В ефірі «Пятницы» будуть гумор, пригоди, розважально-пізнавальні проекти, ток-шоу, інформація (але не суспільно-політичні програми та новини), ранкова програма, яка створюється разом з однією з популярних російських радіостанцій. У прайм-таймі виходитимуть серіали. При цьому якщо кіно в ефірі буде світове, то серіали – виключно російського виробництва.

З-поміж продакшнів «Пятница» співпрацюватиме з усіма великими виробниками, їх близько 50: від творців «Великої різниці», компанії «Среда», до колишніх зірок КВН, нині успішних продюсерів. Вони, за словами пана Картозії, розробляють для каналу нові формати.

Канал пробуватиме також відкривати нові імена. «На MTV музика будувалася навколо кліпової свідомості. Це не працює вже на телебаченні. І не лише в Росії. Не працює в Україні, не працює в Польщі, в Європі, в усьому світі. Ось прекрасне шоу «Голос» на «Первом канале», я сам його із задоволенням дивлюся, в чому його успіх? У точній емоції! Набридли всім зірки, набридли! Наїлися. Хочеться дивитися на нормальних талановитих людей. Відкривати нові імена», – пояснює пан Картозія.

Слогани «Пятницы», за словами керівника телехолдингу, народжуються щодня: «Настоящая жизнь начинается в пятницу», «Пятница – это святое!», «За нашу и вашу Пятницу!», «Твоя вечная Пятница».

Нагадаємо, на початку грудня стало відомо, що 1 червня 2013 року MTV Russia припиняє своє мовлення. На його частоті холдинг «Проф-медіа» запускає розважальний канал «Пятница».

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Микола Картозія / «Коммерсантъ»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду