Марк Цукерберг створить політичний рух

00:00,
28 Березня 2013
1330

Марк Цукерберг створить політичний рух

00:00,
28 Березня 2013
1330
Марк Цукерберг створить політичний рух
Голова Facebook Марк Цукерберг планує найближчим часом створити політичну групу, учасниками якої стануть керівники інтернет-корпорацій і політичні експерти, пише The Wall Street Journal.

Новий політичний рух буде фінансувати наукові дослідження, а також ініціюваватиме проведення реформ у соціальній, освітній і науковій сферах – зокрема, учасники руху мають намір акцентувати на необхідності спрощення схеми отримання американського громадянства.

Цукерберг працює над цим проектом разом із своїм давнім другом Джо Гріном (Joe Green), одним із своїх сусідів по гуртожитку Гарвардського університету. Для створення руху, який поки що не має офіційної назви, партнери планують зібрати близько $50 млн.

Політичними консультантами проекту, офіційний анонс якого, за даними WSJ, відбудеться найближчим часом, вже стали консультант республіканців Джон Лернер (Jon Lerner) і колишній прес-секретар Білла Клінтона, колишній віце-президент Facebook Джо Локхарт (Joe Lockhart). Як відзначає The Wall Street Journal, зацікавлені у новому проекті і деякі представники топ-менеджменту Facebook.

Фінансову нову ініціативу підтримає сам Цукерберг, а також декілька керівників впливових інтернет-корпорацій. У самій компанії Facebook створення політичної групи поки що не коментують.

У лютому 2013 року Марк Цукерберг і його дружина Прісцилла Чан посіли друге місце у рейтингу найщедріших американських меценатів. Наприкінці 2012 року подружжя пожертвувало на благодійність пакет акцій Facebook вартістю у майже $500 млн.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Фото: Mashable.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду