Платний Twitter, запахи і скарби у Google, матриця вчених Вачовскі: першоквітневі IT-жарти

00:00,
1 Квітня 2013
2842

Платний Twitter, запахи і скарби у Google, матриця вчених Вачовскі: першоквітневі IT-жарти

00:00,
1 Квітня 2013
2842
Платний Twitter, запахи і скарби у Google, матриця вчених Вачовскі: першоквітневі IT-жарти
Світові IT-компанії не забули про 1 квітня.

Так, Twitter у Twitter Blog оголосив про введення платних голосних: користувачі нового Twttr можуть писати безкоштовні твіти лише використовуючи приголосні, а голосні продаються окремо і коштують $5 на місяць.

«Прибираючи голосні, ми стимулюємо розвиток нового, більш оптималього формату спілкування», – відзначила компанія.

Першоквітневий логотип пошуковика «Яндекс» прикрашає бананова шкірка і пропозиція вгадати вигук із 5 букв, який озвучує людина, наступаючи на неї. Незважаючи на те, що перша літера «б», це все ж таки слово «банан!», вважають у «Яндекс».

Команду Google Maps повідомила про знайдену карту скарбів пірата Вільяма «Капітана» Кідда (William «Captain» Kidd). «Археологічний аналіз», відзначили у Google, підтвердив автентичність карти, яку знайшли під час «нещодавньої експедиції в Індійському океані».

«Нам потрібна ваша допомога для того, щоб розшифрувати карту, – отже, викладаємо її цифровий варіант», – пояснюється у блозі. Кнопку «Розпочати пошук скарбів» було вбудовано і в сьогоднішні Google Maps.

Google також анонсувала бета-версію сервісу Google Ніс, за допомогою якого можна відчути той чи інший запах і поділитися ним.

«У колекції запахів Google зберігається більше 15 млн аромобайт інформації», – відзначається на присвяченій сервісу сторінці.

Mail Ru Group і Intel, яким, очевидно, не дають спокою окуляри-комп’ютер Google Glass і комп’ютер-годинник Apple, оголосили про запуск Digital-лінз. Цифрові контактні лінзи є наступною еволюційною ланкою після комп’ютерів, ноутбуків, смартфонів і планшетів.

А Євген Касперський, голова «Лаборатории Касперского», видав довжелезний пост про глобальну світову матрицю SCADA.

«Так ось, під час чергового дослідження SCADA-безпеки на нас чекав черговий сюрприз – нам вдалося ідентифікувати Mother-SCADA, найголовнішу промислову систему світу, від роботи якої залежить бувкально все на Землі, від смаку сніданку і розміру щорічного бонкусу до регулярності змін часів року і швидкості пересування Солнця і зірок на небі. А саме, ми знайшли SCADA, яка керує технологічними процесами у Матриці», – написав Касперський, не забувши послатися на «американських вчених Вачовскі», братів-винахідників (а точніше, – вже не братів) Матриці. 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
©Spike Mafford, Getty.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду