«Гордість країни 2012»: свято мужності та відданості

«Гордість країни 2012»: свято мужності та відданості

00:00,
5 Квітня 2013
6165

«Гордість країни 2012»: свято мужності та відданості

00:00,
5 Квітня 2013
6165
«Гордість країни 2012»: свято мужності та відданості
«Гордість країни 2012»: свято мужності та відданості
Десятий рік поспіль звичайні українці отримують нагороди за проявлену мужність, силу волі, жагу до життя, людяність, самовідданість і незламну віру.

Учора, 4 квітня, в Національному академічному драматичному театрі імені І.Франка відбулася щорічна урочиста церемонія вручення премії «Гордість країни», організована Фондом Віктора Пінчука, телеканалом СТБ і газетою «Факти».

Десятий рік поспіль звичайні українці, котрі вражають своїми незвичайними вчинками, отримують нагороди за проявлену мужність, силу волі, жагу до життя, людяність, самовідданість і незламну віру. Цього року громадська рада премії відзначила 11 історій простих людей, що не підкорились обставинам долі.  Народного героя серед номінантів обирали українці.

Премію в номінації «Видатний приклад відваги» було вручено матері 24-річного Павла Бондарева, що врятував двох дітлахів від некерованого автомобіля ціною власного життя. Головним «Чоловічим вчинком» року визнано вчинок Антона Феденка, котрий став на захист незнайомої дівчини та поплатився здоров’ям. Після 60 днів у комі та чотирьох довгих років боротьби за життя, Антон наразі знов учиться ходити.

Оксана Соколова та Ігор Кондратюк вручають премію мамі Павла Бондарева

У номінації «Особисте досягнення» переміг Ярослав Семененко. Хлопець ще в дитинстві залишився без обох рук, а згодом і без батьків. Тепер він живе майже повноцінним життям і посідає призові місця на міжнародних змаганнях із плавання.

Лікарем року став керівник Донецького опікового центру Еміль Фісталь, який урятував життя маленькому Андрійкові, що народився без шкіри.  Українець Олександр Чумаков, член міжнародної команди німецького судна «Полонія», був нагороджений премією «Гордість країни» в номінації «Почуття обов’язку». Перший  помічник капітана не дав піратам захопити корабель , проявив неабияку мужність і жагу до життя, допливши до берегів Нігерії з кулями в нозі та животі.

Еміль Фісталь

Ще одним прикладом мужності стала 16-річна Вікторія Горячко, котра пожертвувала шкіру для своєї маленької племінниці.  Чемпіонка з плавання паралімпіади 2012 у Лондоні Наталія Прологаєва отримала статуетку «Гордість країни» за «Рекорд року», вона власниця трьох золотих і однієї срібної медалі, встановила два світових і два паралімпійських рекорди.

Наталія Прологаєва

Звичайні студенти з Донецька були визнані гордістю країни за те, що винайшли диво-рукавичку, що трансформує жести в звуки. Цей пристрій було визнано найкращим на міжнародному конкурсі Microsoft, що відбувся минулого року в Австралії.  У номінації «Всім світом» відзначили волонтерів, які допомагали людям під час березневого снігопаду в Києві.

В’ячеслав Довгань і Ірина Митіна здобули перемогу в номінації «Сімейна історія». Після страшної аварії Ірина прикута до візка, її чоловік присвятив своє життя тому, щоби поставити кохану на ноги.

Наймолодшою героїнею та гордістю країни стала Дар′я Безкоста. Дівчинка, хвора на ДЦП, врятувала життя дворічному хлопчику, продавши картини, які вона малює ногами.

Дар'я Безкоста з мамою

«Наразі ми переживаємо хвилини великого щастя. Рівно десять років тому на цій же сцені, коли ми проводили першу церемонію «Гордості країни», навіть не могли собі уявити таку велику кількість дивовижних людей, яких ми знайдемо й розповімо про них усій країні, а може й усьому світові. Це були люди без рук і без ніг, які демонстрували всім здоровим співвітчизникам приклад справжньої мужності та сили. А були люди з золотими руками, що рятували людські життя», - підкреслив головний редактор газети «Факти» та член громадської ради премії «Гордість країни» Олександр Швець.

Цього вечора на сцену Національного театру ім. І.Франка для вручення нагород вийшли політики, спортсмени та культурні діячі України, серед яких: перший віце-прем'єр-міністр України Сергій Арбузов, віце-прем'єр-міністр України Костянтин Грищенко, міністр внутрішніх справ України Віталій Захарченко, другий президент України Леонід Кучма, народний депутат Петро Порошенко, олімпійські чемпіонки Лілія Подкопаєва та Яна Клочкова, телеведучі Оксана Соколова, Олена Фроляк, Ольга Фреймут, Лілія Ребрик, Ігор Кондратюк, співачка Наталя Могилевська, співак Олександр Пономарьов тощо.

«Народним героєм» України, за результатами голосування на сайті Фонду Пінчука, став Олександр Чумаков, який вчинив опір піратам.

Олександр Чумаков

Окрім вшанування героїв країни, на сцені Національного академічного драматичного театру ім. І.Франка хвилиною мовчання згадали видатного актора та культурного діяча, гордість України Богдана Сильвестровича Ступку, який пішов із життя в 2012 році.

Нагадаємо, цього року «Гордість країни» у записі транслюватиметься на каналі СТБ.  Глядачі побачать урочисту церемонію 13 квітня о 22:00.

Ведучими десятої церемонії стали Оксана Марченко та Андрій Куликов.

«Гордість країни» заснована в 2003 році. До складу громадської ради премії входять: режисер Роман Балаян, директор-президент телеканалу ICTV Олександр Богуцький, президент Національного олімпійського комітету Сергій Бубка, музикант Святослав Вакарчук, письменник Андрій Курков, народна артистка України Ніна Матвієнко, доктор філософських наук Мирослав Попович, головний редактор газети «Факти» Олександр Швець і засновник благодійного фонду Віктор Пінчук.

Олена Франчук та Віктор Пінчук

Фото надані прес-службою Фонду Віктора Пінчука

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Фото: fakty.ua
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду