Дівчата-скаути вимагають заборонити зображення оголених жінок у газеті The Sun

00:00,
10 Квітня 2013
2387

Дівчата-скаути вимагають заборонити зображення оголених жінок у газеті The Sun

00:00,
10 Квітня 2013
2387
Дівчата-скаути вимагають заборонити зображення оголених жінок у газеті The Sun
Британська асоціація дівчат-скаутів «Girl Guides» заявляє, що газета має поширювати «позитивні моделі поведінки, щоб надихати дівчат» та припинити зображати жінок як об’єкти. 

Асоціація скаутів стала черговою організацією, що приєдналась до кампанії «Ні третій шпальті» (No more page 3) – учасники цієї акції вимагають від The Sun припинити публікувати фотографії оголених жінок на третій шпальті  газети. Членами скаутської організації є діти та молоді дівчата віком від 5 до 25 років.

«Ми знаємо, що Ths Sun це сімейна газета, - сказано у відкритому листі до редактора The Sun Домініка Мохана. -  Кожен може взяти її, розгорнути третю сторінку і подумати, що це нормально, коли молода жінка розглядається як об’єкт. Ми відчуваємо, що це неправильно і має бути припинено».

Організація заявляє, що оречевлення жінки на сторінках таблоїда триває вже 40 років, і така практика є грубою та сексистською. «Будучи молодою жінкою у британському суспільстві, неможливо вдовольняти свої амбіції, якщо тобі постійно кажуть, що жінка не рівня чоловіку», - йдеться у листі.

Дівчата-скаути вимагають від The Sun, як одного з провідних видань Великобританії, поширювати позитивні моделі поведінки, надихати дівчат та «дати всім зрозуміти, що жінка це не товар».

Фотографії оголених жінок публікуються у The Sun вже десятки років, пише Guardian, і газета  не збиралась відмовлятися від цієї практики. Але у лютому цього року Руперт Мердок вперше натякнув, що він може погодитися з тим, що фотографіям топлес не місце у The Sun. 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Thenews.coop
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду