Німецький посібник для вишів про Web 2.0 вийшов українською мовою

00:00,
18 Квітня 2013
2312

Німецький посібник для вишів про Web 2.0 вийшов українською мовою

00:00,
18 Квітня 2013
2312
Німецький посібник для вишів про Web 2.0 вийшов українською мовою
Автори:
«Нова мережа: Ознаки, практики і наслідки веб 2.0» - так називається посібник для вишів німецького автора Яна Шмідта, який вийшов українською мовою.

Видали посібник Академія української преси в партнерстві з Фондом Фрідріха Науманна за Свободу. Переклад з німецької мови здійснив Віталій Климченко. Книга вийшла під загальною редакцією професора Валерія Іванова.

Автор книги Ян-Гінрік Шмідт – німецький медіаексперт з відомого гамбурзького Інституту досліджень громадської думки імені Ганса Бредова.

Книга поєднує науковий аналіз та практичні рекомендації. Автор досліджує значення розвитку Web 2.0 для «професійного формування громадської думки» у сфері журналістики та політичного спілкування. Книга може бути корисною для викладачів, студентів журналістики та самих журналістів.

«Хотілося, щоб ця книга, яку без перебільшення можна назвати посібником з якісної журналістики, мала велику читацьку аудиторію в Україні. Публікація вийшла друком українською мовою і це можна трактувати як наш вклад у розвиток демократичного суспільства. Країні, де панує економізація медійних структур, а незалежна журналістика зазнає утисків, необхідні демократичні сигнали. Навіть якщо потрібна політична активність суспільства та ціла низка інших заходів і для демократичного поступу недостатньо лише підтримки журналістів. За таких умов нова мережа може бути місцем генерування цікавих ідей» - написала у передмові до книги керівник представництва Фонду Фрідріха Наумана в Україні Міріам Космель.

Ян Шмід у своєму посібнику приділяє увагу не лише історії виникнення та розвитку Web 2.0. Частина його роботи присвячена таким темам як менеджмент ідентичності та інформаційний менеджмент, особисті публічності та приватна сфера, обробка інформації та знання тощо.

«Одне з центральних понять книжки – публічність. – пише у своїй передмові до посібника професор Валерій Іванов. – Автор досліджує проблематику особистих публічностей та приватної сфери, а також професійно вироблених публічностей і пов’язаної з ними комунікації. Внаслідок наукового аналізу він розвінчує численні міфи щодо всемогутності та революційності соціальної мережі».

Ознайомитися з виданням можна на сайті АУП.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
MediaSapiens
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду