Білий Дім заявив про непричестність Обами до відстеження Мін’юстом дзвінків журналістів АР

00:00,
14 Травня 2013
1128

Білий Дім заявив про непричестність Обами до відстеження Мін’юстом дзвінків журналістів АР

00:00,
14 Травня 2013
1128
Білий Дім заявив про непричестність Обами до відстеження Мін’юстом дзвінків журналістів АР
Білий Дім заявивив про непричетність Барака Обами до ситуації навколо Міністерства юстиції США і інформагентства Associated Press. Про це пише видання The Hill.

У своїй заяві прес-секретар Білого Дому Джей Карні (Jay Carney) також відзначив, що крім повідомлення АР про відстеження Міністерством юстиції телефонних дзвінків журналістів інформагентства інші дані про таку діяльність відомства відсутні.

Навіть якщо розслідування Мін’юсту справді проводилося, Білий Дім і президент Обама до нього не причетні, підкреслив прес-секретар. «Ми не впливаємо на рішення, які ухвалюються у зв’язку з кримінальними розслідуваннями, оскільки ці питання вирішуються Міністерством юстиції незалежно», – пояснив Карні.

Associated Press оприлюднило у понеділок заяву, в якій звинувачує Міністерство юстиції США у відстеженні вихідних дзвінків більше 20 телефонних ліній у корпунктах інформагентства в Нью-Йорку, Вашингтоні і Хартфорді, Коннектикут. На цих лініях, за даними АР, могли працювати більше 100 журналістів.

У АР дії Мін’юсту пов’язують з публікацією інформагентством новини від 7 травня 2012 року. У матеріалі повідомлялися деталі операції ЦРУ у Ємені, котра дозволила розкрити намір «Аль-Каїди» підірвати навесні 2012 року бомбу на літаку, який летів у США.

Після публікації цих даних директор ЦРУ Джон Бреннан (John Brennan) критикував АР за «небезпечне і несанкціоноване розкриття секретної інформації». За даними інформагентства, серед журналістів Associated Press роздруківки вхідних дзвінків яких отримав уряд – п’ять репортерів і один редактор, котрі працювали над резонансною новиною.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Фото: The Huffington Post.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду