Розпочав роботу перший Львівський медіафорум

00:00,
29 Травня 2013
1514

Розпочав роботу перший Львівський медіафорум

00:00,
29 Травня 2013
1514
Розпочав роботу перший Львівський медіафорум
Сьогодні розпочав роботу перший Львівський медіафорум, який триватиме 3 дні. Українські та світові медіаексперти обговорять головну тему форуму: «Куди йдуть медіа світу і чи встигне за ними Україна?»

На перший Львівський медіафорум приїхали близько 400 учасників, серед них – 45 спікерів із України, Польщі, Росії, Швеції, США і Данії.

29 травня, у перший день форуму загальною стане тема «Медіа майбутнього». Модератор дня – Діана Дуцик (MediaSapiens).

Відкриває медіафорум доповідь Павла Шеремети на тему «Стратегія блакитного океану для медіа». Крім цього виступить доповідач із США Ерік Гарріс (BuzzFeed) і Віталій Лєйбін («Русский репортер») з Росії. Своїм досвідом також ділитимуться спікери з України: Борис Ложкін (UMH group), Анна Добривечір (TNS), Назар Панчишин («1+1 медіа»), Сергій Рахманін («Дзеркало тижня»), Леонід Цодіков («Український медіа холдинг»), Костянтин Квурт, Андрій Маштаков («Інтерньюз Україна»), Максим Саваневський (Watcher), Анатолій Бондаренко і Роман Кульчинський (Тексти.org.ua).

Також 29 травня у рамках медіафоруму відбудеться дискусія «Чи вдається традиційним медіа, що перейшли в онлайн, знаходити ефективні бізнес-моделі і цікавий контент?». Крім цього, для учасників форуму проведуть презентації МФ «Відродження» та факультет журналістики ЛНУ імені Івана Франка.

30 травня на Львівському медіафорумі будуть обговорюватися журналістські стандарти. У цей день відбудеться 2 дискусії: «Як писати про політику і залишатися незаанґажованим?» і «Дискусії про історію ЗМІ: на шкоду чи на користь?». Модератор дня – Андрій Куликов (ICTV).

Про медіастандарти та морально-етичні аспекти роботи доповідатимуть спікери з Данії, Польщі, Росії та України. Серед них Адам Міхнік (Gazeta Wyborcza), Міхаель Андерсен (Керівник групи експертів проекту DANIDA з розвитку медіа та демократії в країнах Східного партнерства та Туреччини), Наталія Лигачова («Телекритика»), Роман Вінтонів (The Show Time), Ігор Починок («Експрес»), Мустафа Найєм («Українська правда»), Валерій Калниш («Комерсантъ-Україна»), Зураб Аласанія («Mediaport»), Адам Рейхардт (New Eastern Europe), Вахтанг Кіпіані («Історична правда»), Василь Расевич (Zaxid.Net).

Другий день Львівського медіафоруму завершить церемонія нагородження Премією імені Олександра Кривенка у галузі журналістики.

Останній день форуму, 31 травня, присвячений темі нових трендів в управлінні медіа. Модератор дня – Вікторія Сюмар (Інститут масової інформації).

Учасники почують доповіді від Крістоффера Ларссона (Aftonbladet), Леоніда Бершидського (DesignDepot), Джозефа Галерно (Mezzobit), Вероніки Менжун (Fojo Media Institute), Анни Бараннік («1+1 медіа»), Світлани Єременко (Український освітній центр реформ), Юрка Банзая (Oll.tv), Романа Андрейка (ТРК «Люкс»), Катерини Котенко (Індустріальний телевізійний комітет), Сергія Тихого («Кримская газета»), Параски Дворянин (ТРК «Люкс»), Наталії Балюк (Високий Замок), Дмитра Добродомова (ZIK).

У дискусії «Чого хоче бізнес від медіа? Чого хочуть медіа від бізнесу?» також візьмуть участь і представники бізнесу Марцін Куксіновіч (ПАТ «Кредобанк») та Володимир Хіцяк (МТС). Завершальна дискусія Львівського медіафоруму буде присвячена темі «Чи може регіональне медіа бути якісним і конкурентноспроможним?».

З детальною програмою заходів можна ознайомитися на сайті Львівського медіафоруму.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Фото: Львівський медіафорум.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду