Міністри обороти НАТО вперше обговорять проблему захисту від кібератак

00:00,
1 Червня 2013
1087

Міністри обороти НАТО вперше обговорять проблему захисту від кібератак

00:00,
1 Червня 2013
1087
Міністри обороти НАТО вперше обговорять проблему захисту від кібератак
Міністри оборони 28 країн-членів НАТО під час зустрічі у Брюсселі 4-5 червня вперше обговорять план взаємодії у аспекті захисту від кібератак. Про це з посиланням на власні дипломатичні джерела повідомляє 31 травня РІА «Новости».

«Міністри вперше обговорять цю проблематику», – відзначив Андерс Фог Расмуссен (Anders Fogh Rasmussen).

У квітні 2013 року генеральний секретар НАТО заявляв, що захист НАТО і країн-членів організації від кібератак буде вдосконалено. «НАТО часто піддається атакам. У нас є достатньо ефективний захист, але його потрібно постійно вдосконалювати. Це технологічні перегони», –  відзначав Расмуссен в інтерв’ю датській газеті Politiken.

У листопаді 2012 року НАТО провела навчання з кіберзахисту з метою перевірки технічного і експлуатаційного потенціалу кіберзахисту альянсу. Навчання спиралися на вигаданий сценарій, в основі якого – кібератаки як проти НАТО, так і проти національних інфраструктур країн-союзниць.

Нова стратегічна концепція НАТО, затверджена в листопаді 2010 року на саміті альянсу в Лісабоні, визначає вдосконалення кіберзахисту як одну з пріорітетних стратегій.

У 2008 році Рада НАТО надала Центру кіберзахисту НАТО в Талліні статус міжнародної військової організації. Участь у роботі центру беруть зараз десять країн: США, Естонія, Німеччина, Словаччина, Італія, Литва, Латвія, Іспанія, Угорщина і Польща.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Фото: Boell.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду