Microsoft і Facebook оприлюднили дані щодо запитів спецслужб

00:00,
16 Червня 2013
1438

Microsoft і Facebook оприлюднили дані щодо запитів спецслужб

00:00,
16 Червня 2013
1438
Microsoft і Facebook оприлюднили дані щодо запитів спецслужб
Компанії Microsoft і Facebook оприлюднили інформацію про кількість запитів від спецслужб, отриманих в другій половині 2012 року. Про це 15 червня повідомляє Reuters.

Представники Microsoft повідомили, що у другій половині 2012 року компанія отримала 6-7 тис. запитів від служб безпеки і поліції, які стосувалися даних 31-32 тис. акаунтів.

У Facebook заявили про отримання за той же період 9-10 тис. запитів від різних державних відомств, ці запити стосувалися даних 18-19 тис. акаунтів. Кількість користувачів Facebook зараз досягає 1,1 млрд.

Відзначається, що компанії оприлюднили дані, отримавши на це дозвіл американського уряду. Крім цього, щодо публікації аналогічних даних з урядом ведуть переговори представники Google. Google вже звернулася до Генпрокуратури США і ФБР із проханням дозволити публікацію отриманих від спецслужб запитів. Компанія не надає спецслужбам необмежений доступ до даних своїх користувачів, підкреслював головний юрист Google Девід Драммонд (David Drummond), хоча з повідомлень деяких ЗМІ може скластися протилежне враження. Драммонд також відзначав, що подібна прозорість піде на користь суспільству, а національні інтереси при цьому не постраждають.

Facebook і Microsoft разом з іншими IT-гігантами опинилися в центрі скандалу на початку червня. Газета The Washington Post написала, що Агентство національної безпеки США і ФБР мають прямий доступ до даних цих компаній, і можуть отримувати інформацію про користувачів. Компанії, в свою чергу, заявили, що передають уряду дані про користувачів лише після отримання офіційних запитів.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Фото: Bowen.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду