Прес-секретар ВКонтакте пояснив масове видалення музики з соцмережі

00:00,
18 Червня 2013
1631

Прес-секретар ВКонтакте пояснив масове видалення музики з соцмережі

00:00,
18 Червня 2013
1631
Прес-секретар ВКонтакте пояснив масове видалення музики з соцмережі
Георгій Лобушкін, прес-секретар Вконтакте, заявив, що масове видалення музики пов’язане зі збільшенням кількості скарг від правовласників. Про це він написав на своїй сторінці у соцмережі.

«Ми завжди видаляли аудіо- і відеозаписи, коли на них подавалися законні скарги від правовласників, просто зараз таких звернень стало більше», – відзначив Лобушкін.

Він також пояснив, що соцмережа не буде видаляти всю музику взагалі, а видалить лише конкретні композиції певних виконавців. «Більшість аудіозаписів, як і раніше, залишаться на сайті, – додав прес-секретар ВКонтакте. – І музиканти, котрі не бояться ділитися своєю творчістю безкоштовно, нікуди не щезнуть».

Останнім часом почастішали випадки видалення музики із ВКонтакте на вимогу правовласників, зокрема, рекордингових лейблів Universal Music Group, Warner UK Music Group і Sony Music.

При цьому 14 червня Держдума РФ ухвалила в першому читанні законопроект про захист авторських прав в інтернеті. Законопроектом пропонується дозволити правовласникам звернутися до суду із проханням обмежити доступ до нелегального контенту в мережі. Після того, як cуд ухвалить прохання, власники ресурсу повинні обмежити доступ до дискусійних матеріалів, у протилежному випадку це зроблять провайдери. Далі правовласник повинен звернутися із позовом до суду – якщо суддя вирішить, що скарга була безпідставною, власник сайту може знову відкрити доступ до матеріалу.

Положення нової законодавчої ініціативи розкритикували представники інтернет-сфери, зокрема в «Яндекс» заявили, що вимоги законопроекту не можуть бути реалізовані технічно, а також відзначили, що він відкриває можливості для зловживань. З критикою документу виступили і представники Google, наголосивши, що проект закону є не тільки занадто жорстким, але й може зашкодити як розвитку інтернету та легальних платформ дистрибуції контенту, так і самим правовласникам, вплинувши на електронну торгівлю і онлайн-комунікації. Документ також розкритикували представники Mail.Ru Group: у листі компанії відзначається, що законопроект фактично зобов’яже власників інтернет-ресурсів проводити постійний моніторинг усього контенту, що на практиці і технічно неможливо.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Фото: Vk/zhora (Георгій Лобушкін).
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду