Представники російської інтернет-індустрії вимагають переглянути антипіратський закон

00:00,
29 Червня 2013
670

Представники російської інтернет-індустрії вимагають переглянути антипіратський закон

00:00,
29 Червня 2013
670
Представники російської інтернет-індустрії вимагають переглянути антипіратський закон
РАЕК вимагає переглянути закон про боротьбу з піратським відео, котрий, на думку організації, відкриває широкі можливості для зловживань. Відповідне звернення, яке також підписали впливові інтернет-компанії, організація оприлюднила на своєму сайті 26 червня.

Опубліковане на сайті Російської асоціації електронних комунікацій звернення підписали, зокрема, Google, Wikimedia Russia, Mail.Ru Group, «Яндекс», «Афиша-Рамблер-СУП» і Ru-Center.

Блокування сайту на базі припущення про порушення стане загрозою як для нових легальних сервісів, так і для інформаційних посередників, відзначають автори звернення, крім цього у законопроекті не враховано можливості легально використовувати об’єкти авторського права без отримання дозволу власника.

У своєму нинішньому варіанті закон не допоможе ефективно боротися з піратством, переконані представники російської інтернет-індустрії. «Сучасні технології дозволять у випадку необхідності обходити блокування. Для нормальної діяльності легальних ресурсів, і, в першу чергу, для ЗМІ, котрі не використовують у своїй діяльності незаконні технічні інструменти, даний законопроект є серйозною загрозою», – пояснюється у заяві РАЕК.

Організація наголошує на необхідності переглянути запропоновані законопроектом механізми із врахуванням інтересів російського медіа- та інтернет-бізнесу, а також результатів аналізу економічних і соціальних наслідків законодавчої ініціативи.

Направлений на боротьбу із розповсюдженням в інтернеті піратських фільмів закон був ухвалений Держдумою РФ 21 червня, а 26 червня його ухвалила Рада Федерації. Якщо російський президент Володимир Путін підпише документ, нові правила набудуть чинності з 1 серпня 2013 року. До розгляду питання про боротьбу з іншими типами піратського контенту в Держдумі планують повернутися восени.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Фото: Mac Rumors.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду