Як допомогти людям жити активно, розповіли в Університеті Журналістської Майстерності

00:00,
11 Липня 2013
1633

Як допомогти людям жити активно, розповіли в Університеті Журналістської Майстерності

00:00,
11 Липня 2013
1633
Як допомогти людям жити активно, розповіли в Університеті Журналістської Майстерності
Автори:
Українська асоціація видавців періодичної преси (УАВПП) провела сьомий модуль Університету Журналістської Майстерності на тему: «Громадська місія журналіста: допомогти людям жити активно».

Де брати цікаву та корисну інформацію про «активний спосіб життя», як використовувати сучасні можливості традиційних та нових медіа, як працювати з блогами, де шукати компетентних експертів та багато іншого було у фокусі уваги сьомого модулю, який відбувся 4-5 липня. У ньому взяли участь 20 журналістів з 17 міст України, а відбірковий конкурс склав 3 особи на одне місце.

«Саме якісна журналістика може і мусить допомагати українцям жити краще, – вважає  Олексій Погорелов, генеральний директор УАВПП. – Бо класні публікації і мотивують, і допомагають робити своє життя більш насиченим, дозволяють легко розібратись у непростих питаннях, надають цінну інформацію, підживлюють корисними ідеями».

Про те, чи хочуть українці приділяти більше часу активному життю, розповіла Ольга Гаригіна, керівник відділу аналітики постійних та медіадосліджень компанії TNS Україна. Зокрема, вона навела такі факти: за останні 15 років майже на 20% зросла популярність прогулянок містом та на 5%  відвідувань спортклубів. Натомість на 36% зменшилась популярність проведення дозвілля на городах, на 9% менше українці ходять у гості та на 5% менше сприймають шопінг як вид дозвілля.

Про переваги активного способу життя з точки зору науковців, розповіла Ольга Барна, д. мед. н., професор, голова Всеукраїнської громадської організації «Асоціація превентивної та антиейджинг медицини». Також йшла мова про  важливість інформування громадян щодо профілактичної медицини і донесення меседжів до населення про  здоровий спосіб життя. За словами Ольги Барни, характеристики демографічної ситуації в Україні песимістичні: негативний демографічний приріст, за опублікованими 18 червня 2013 року даними ЦРУ, Україна зайняла 2-гу позицію у світі за рівнем смертності. (Лідером було визнано ПАР. Третю позицію займає Лесото).

Олександр Каденко, віце-президент Асоціації аматорського футболу України допомагав журналістам знайти максимальну кількість відповідей на запитання «Чи насправді дітям немає куди ходити після занять у школі?» Разом з тим він звернув увагу на інший аспект цього ж питання: «Зараз дуже важко знайти гроші на аматорський спорт, а ті люди, які все-таки дають гроші аматорському футболу, дуже просять їх ніде не згадувати і ніде не називати». Отже, мас-медіа могли б допомагати формувати таке публічне та суспільне ставлення до підтримки аматорського спорту, яке б допомагало розвиватись усім разом: і дітям, і суспільству, і аматорському спорту.

Як залучати читацький контент і мультимедійні засоби, висвітлюючи тему активного способу життя, розповіла Ілона Фанта, медіатренер, екс-керівник інтернет проекту газети «Коло» (Полтава). Тетяна Козак, блог-редактор, координатор спецпроектів, Korrespondent.net розповіла про досвід Korrespondent.net, про можливості та особливості використання різних соціальних мереж в журналістській роботі. Більш детально про це читайте у матеріалі MediaSapiens.

Університет Журналістської Майстерності – проект УАВПП, який реалізується з 2009 року за підтримки Системи Компаній Coca-Cola в Україні. Темою попереднього, шостого, модулю, проведеного у 2012 році, була «Робота з аудиторією: навички сучасного журналіста».

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Фото: УАВПП.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду