В Росії засновано премію імені Зворикіна для працівників телеіндустрії

00:00,
29 Липня 2013
1441

В Росії засновано премію імені Зворикіна для працівників телеіндустрії

00:00,
29 Липня 2013
1441
В Росії засновано премію імені Зворикіна для працівників телеіндустрії
Російська Національна асоціація телерадіомовників (НАТ) заснувала премію імені одного із винахідників сучасного телебачення Володимира Зворикіна. Про це з посиланням на президента НАТ Едуарда Сагалаєва повідомляє агентство РІА «Новости».

Премію будуть вручати людям, котрі зможуть «технічно вдосконалити телеіндустрію». Перше вручення премії відбудеться вже в листопаді 2013 року на виставці «НАТ-Экспо».

В понеділок, 29 липня, на території парку поряд з телецентром «Останкино» було відкрито пам’ятник Володимиру Зворикіну. Про заснування премії Едуард Сагалаєв повідомив під час церемонії відкриття монумента.

На пам’ятнику Володимира Зворикіна зображено у повний зріст поруч з прототипом телевізора перших поколінь. Монумент створив народний художник Росії Сергій Горяєв на замовлення «Первого канала». На церемонії відкриття пам’ятника, пише Lenta.Ru, були присутні внучка інженера Сандра Кнудсен (Sandra Knutson) і гендиректор «Первого канала» Костянтин Ернст.

29 липня виповнюється 125 років з дня народження Володимира Зворикіна. Інженер, котрий народився в Росії, але майже все життя прожив у США, в 1923 році подав патентну заявку на телебачення, яке повністю базується на електронному принципі.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Кадр з відео «Первого канала».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду