Емір Кувейту помилував всіх журналістів, ув’язнених за його образу

00:00,
8 Серпня 2013
1125

Емір Кувейту помилував всіх журналістів, ув’язнених за його образу

00:00,
8 Серпня 2013
1125
Емір Кувейту помилував всіх журналістів, ув’язнених за його образу
Емір Кувейту шейх Сабах аль-Ахмед ас-Сабах оголосив про помилування всіх політичних активістів, журналістів і захисників прав людини, ув'язнених за його образу. Про це 7 серпня повідомляють «Репортери без кордонів» (RSF).

В зверненні на каналі Kuwait TV Сабах аль-Ахмед ас-Сабах (Sheikh Sabah Al-Ahmad Al-Sabah) заявив, що здійснює помилування з нагоди закінчення Рамадану.

Серед звільнених з-за грат – ув’язнений з жовтня 2011 року громадянський журналіст Уранс Рашіді (Ourance Rashidi), а також ув’язнений з червня 2012-го Бадр аль-Рашиді (Badr Al-Rashidi).

«Репортери без кордонів» привітали акт милосердя Сабаха аль-Ахмед ас-Сабаха, традиційно пов’язаний з ісламським релігійним святом. Разом з тим, підкреслює медіаорганізація, закон, яким дозволяється ув’язнювати громадян за образу шейха, все ще діє. Представники «Репортерів без кордонів» закликали владу Кувейту внести до закону такі зміни, щоб діяльність, зокрема, активістів і ЗМІ, не підпадала під його статті. Згідно з кримінальним кодексом Кувейту, будь-яка діяльність, котра розцінюється як «образа еміра», карається позбавленням волі терміном до 5 років.

Представники «Репортерів без кордонів» також заявили, що арешти за звинуваченням в образі еміра є порушенням міжнародних зобов’язань Кувейту, зокрема, ратифікованого країною в 1996 році Міжнародного пакту про громадянські та політичні права.

Наприкінці квітня 2013 року прем’єр-міністр шейх Джабер аль-Мубарак ас-Сабах (Sheikh Jaber Al-Mubarak Al-Sabah) під тиском журналістів відмовився від законопроекту, котрий дозволив би владі штрафувати співробітників ЗМІ на суму до 300 тис. кувейтських динарів ($1 млн) за критику еміра чи принца-спадкоємця, а також за «неправильне тлумачення» їхніх заяв.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Фото: The National.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду