Associated Press і The New York Times будуть писати про Бредлі Меннінга як про жінку

00:00,
27 Серпня 2013
1594

Associated Press і The New York Times будуть писати про Бредлі Меннінга як про жінку

00:00,
27 Серпня 2013
1594
Associated Press і The New York Times будуть писати про Бредлі Меннінга як про жінку
З 27 серпня агентство Associated Press і газета The New York Times будуть називати засудженого інформатора WikiLeaks Бредлі Меннінга Челсі – як він і просив, а також будуть писати про нього як про жінку. Про це повідомляє видання Politico.

Нещодавно засуджений Меннінг попросив називати його жіночим ім’ям Челсі, додавши, що хотів би якомога скоріше розпочати гормонотерапію. Адвокат Бредлі Меннінга висловлював сподівання, що тюрма забезпечить його підзахисного таким лікуванням, однак після критики з боку платників податків Меннінг заявив, що готовий оплачувати гормональні препарати для збільшення грудей і розвитку жіночих статевих ознак самостійно (а також додав, що готовий залишатися в камері з чоловіками), інформує Associated Press.

Стайлбук Associated Press, відзначили в агентстві, передбачає, що про людину потрібно писати як про представника тієї статі, з якою вона себе асоціює. В The New York Times також пояснили, що будуть називати інформатора Челсі через повагу до його бажання бути жінкою. Зміни в обох виданнях набувають чинності 27 серпня.

Інформатора WikiLeaks Бредлі Меннінга (Bradley Manning) засуджено до 35 років ув’язнення за декількома звинуваченнями включно зі шпигунством. У листі до президента Обами Меннінг просив про помилування, а також вибачився за «неочікувані наслідки» своїх дій для США.

Під час служби в Іраку молодший аналітик розвідки Меннінг передав тисячі військових дипломатичних документів і звітів проекту Джуліана Ассанжа WikiLeaks. Свої дії інформатор пояснював спробою ініціювати в суспільстві дискусію про міжнародну політику і військову стратегію США. Завдяки Меннінгу проект WikiLeaks опублікував листування американських дипломатів і дані про військові інциденти в Іраку і Афганістані, а також зйомки з вертольоту Apache, на яких продемонстровано вбивство 12 людей в Іраку в 2007 році.

Ці матеріали суттєво вдарили по іміджу США. Американська влада заявила, що оприлюднення документів вплинуло на міжнародні відносини країни, а також зіпсувало успіх операції в Афганістані.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Фото: U.S. Army, Associated Press.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду