Шведський інтернет-провайдер виставив на eBay колишній сервер WikiLeaks

00:00,
5 Вересня 2013
1338

Шведський інтернет-провайдер виставив на eBay колишній сервер WikiLeaks

00:00,
5 Вересня 2013
1338
Шведський інтернет-провайдер виставив на eBay колишній сервер WikiLeaks
Шведський інтернет-провайдер Bahnhof продає сервер, на якому раніше розташовувався сайт WikiLeaks. Лот виставлено на онлайн-аукціон eBay.

В описі на eBay Bahnhof характеризує свій лот як «сервер, котрий змінив світ». Представник Bahnhof Джон Карланг (Jon Karlung) підтвердив, що компанія може надати закріплений підписом Ассанжа контракт, котрий підтверджує автентичність сервера.

Як обіцяє продавець, всі кошти від реалізації лота будуть перераховані організаціям, які спеціалізуються на захисті свободи ЗМІ і вільного висловлення думок в інтернеті. В Bahnhof також відзначили, що сервер все ще робочий, таким чином його можна підключити і використовувати.

Зміст сервера, зауважує Bahnhof, опосередковано призвів до того, що інформатору Бредлі Меннінгу (Bradley Manning) дали 35 років тюрми, а Джуліан Ассанж (Julian Assange) тепер не виходить за межі посольства Еквадору у Великобританії.

На момент написання замітки за сервер пропонують $18,1 тис. Продаж сервера триватиме до 12 вересня.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Фото: Bahnhof.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду