Львів’яни шукають у Яндексі соцмережі, ґуґл і порно

00:00,
28 Вересня 2013
4928

Львів’яни шукають у Яндексі соцмережі, ґуґл і порно

00:00,
28 Вересня 2013
4928
Львів’яни шукають у Яндексі соцмережі, ґуґл і порно
Залежний від соціальних мереж, любитель порно й мандаринок, офіційно працює офіціантом, але приторговує зброєю й антикваріатом, часто купує авто й квартири, захоплюється «Інтернами». Таким є портрет пересічного львів’янина крізь призму найпопулярніших запитів у пошуковій системі Yandex, презентований компанією львівським журналістам. 

Яндексом у Львові користується лише 13,8% користувачів мережі, тоді як середній показник в Україні – близько третини. Решта надає перевагу Google. У Росії співвідношення протилежне – дві третини припадає на Yandex і третина на Google.

Загалом щодня мешканці міста роблять близько 250 тисяч запитів у Yandex – двісті запитів на хвилину. Переважно вони у різний спосіб шукають соціальні мережі «Вконтакті» і «Однокласники» дванадцять із двадцяти найпопулярніших запитів - «вконтакте», «одноклассники», «вк», «vkontakte.ru», «vk», «odnoklassniki.ru» тощо.

Після соціальних мереж найпопулярніший запит – «порно». Також львів’яни шукають у Яндексі Ґуґл, причому в різних варіантах (латинкою й кирилицею), тому у списку він займає три позиції. Після соцмереж, порнографії й ґуґла львівських користувачів турбує погода та популярний автомобільний сайт «Авториа».  А замикають двадцятку найпоширеніших запитів «ігри» та «ігри для дівчаток». Утім, на топ-100 запитів припадає лише 17% від загального обсягу, тож перші двадцять позицій становлять не таку вже й велику частку.

Топ-20 в інших регіонах України приблизно такий самий, за винятком запитів «Авториа» й «ігри для дівчаток». Та не лише в цьому львів’яни унікальні; наприклад, на відміну від решти українців, які шукають мандарини наприкінці грудня й на початку січня, львів’ян цитрусові онлайн цікавлять цілу зиму. Російськомовних та україномовних запитів львів’яни роблять приблизно порівну; близько 1% запитів задані суржиком – наприклад, «слухать саму красіву музику».

Купити щось львів’яни намагаються у п’ятнадцять разів частіше, ніж продати. Купують найчастіше  автомобіль і квартиру, продають – рушниці та монети. Найпопулярнішою вакансією, яку шукають через Yandex, є «офіціант»; в Україні, натомість, найчастіше шукають вакансії водія, продавця і промоутера. Завантажують львів’яни найчастіше музику, фільми, серіали та ігри; особливо популярні останнім часом «Інтерни» та «Маша і ведмідь».

Є до Яндекса й конкретні запитання: «як правильно перемикати передачі», «як знайти свою мету в житті психотерапія», «як прибрати живіт і боки», «як зробити дитину». Серед менш популярних - «хто повинен краще готувати мужчина чи жінка», «мій кіт їсть кактус що робити», «як сказати хлопцеві що я його люблю на українській мові», «де у львові засмагають», «корда есть фасоль утром или в обед», «чому жанну дарк спалили».

В Україні представництво російської Yandex працює з 2006 року. Окрім пошукового, компанія володіє поштовим, геолокаційним та іншими сервісами. Дослідження пошукових запитів львів’ян можна побачити тут.

Із результатами попередніх досліджень, аналізом пошукових зацікавлень мешканців Вінницької, Волинської, Дніпропетровської, Донецької, Житомирської, Закарпатської, Запорізької, Івано-Франківської, Київської та Кіровоградської областей, можна ознайомитися туттуттуттут,туттуттуттут, тут і тут.

Ігор Фещенко, Школа журналістики УКУ

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
samorozvytok.com
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду