Премію Сахарова отримала Малала Юсафзай

00:00,
10 Жовтня 2013
1074

Премію Сахарова отримала Малала Юсафзай

00:00,
10 Жовтня 2013
1074
Премію Сахарова отримала Малала Юсафзай
Лауреатом цьогорічної відзнаки у боротьбі за права людини обрали пакистанську школярку, яка стала жертвою збройного нападу бойовиків Талібану. Повідомлення опубліковане на сайті BBC.

Крім 16-річної школярки, претендентами на премію ім. Сахарова «За свободу думки» були: білоруські опозиціонери Аляксандр Бяляцкі, Мікалай Статкевіч і Едуард Лобов, а також екс-співробітник американських спецслужб Едвард Сноуден.

Премія Сахарова заснована Європейським парламентом, вручається щорічно і передбачає грошовий бонус у сумі 50 тис. євро (65 тис. дол. США).

Урочиста церемонія нагородження цьогорічного лауреата відбудеться у листопаді.

У недавньому інтерв’ю Малала Юсафзай (Malala Yousafzai), яка виступає за право мусульманських дівчат на навчання, заявила, що хоче стати політиком: «У майбутньому я буду політиком. Я хочу змінити майбутнє свої країни і хочу, щоб навчання стало обов’язковим».

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Малала Юсафзай. indianexpress.com
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду