Американські журнали апробовують платний онлайн контент

00:00,
14 Жовтня 2013
1800

Американські журнали апробовують платний онлайн контент

00:00,
14 Жовтня 2013
1800
Американські журнали апробовують платний онлайн контент
Перші експерименти поки не надто успішні, звітує Mashable. Проте експерти надихають видавців заявами, що ера безкоштовного контенту минає.

Для свого аналізу американський ресурс Mashable обрав три журнали, що запроваджують різні моделі платного контенту (paywall). Це Esquire, який у липні ввів плату – $1,99 – за дослідницьку статтю на 10 тисяч слів «Пророк». Друге видання - Sports Illustrated, що не вимагає плату напряму, а пропонує читачам доступ до окремих надрукованих статей в обмін на перегляд відеореклами на їхній вибір. У третьому - Atlantic – пробують обійти рекламу і пропонують доступ до вибраних безкоштовних онлайн-статей, опублікованих у тижневику без реклами, але отримати цей доступ можна за $1.99 на iTunes.

У результаті Esquire продав кілька тисяч копій, а головний редактор видання Девід Грейнджер (David Granger) назвав експеримент потенційно прибутковим, але з помірними результатами і додав, що наразі «ми працюємо над тим, як можна інтегрувати paywall у оновлений сайт наступного року».

Sports Illustrated  відмовився відповісти на питання, скільки приносить відеореклама, але джерело, близьке до ініціативи, повідомило, що це не «гейзер прибутків».

В Atlantic також не оприлюднили цифри продажів, але заявили, що результати перебільшили очікування, оскільки замість продажів одиничних статей, як передбачалося, три чверті продажів припали на місячну чи річну підписку.

«Ера повністю безкоштовного контенту ймовірно зникає. Час тестувати [платні альтернативи]. Має бути певний вартісний обмін за всю ту роботу, що роблять (традиційні. – MS) видавці… Вони не можуть [підтримувати свою діяльність] за рахунок поточного показників CPM (ціна онлайн-реклами за перегляд.  - MS)», - каже старший аналітик Сьюзан Бідл (Susan Bidel) з дослідницької компанії Forrester.

Її підтримує й інший коментатор Mashable – Кен Доктор (Ken Doctor), аналітик з питань consumer media компанії Outsell, що спеціалізується на стратегії інформаційного контенту: «99 зі ста подібних експериментів не спрацюють. Але це нормально. Треба знайти успішну модель,  і її почнуть копіювати».

 «У системі оплати за одиничну статтю буде досить важко брати плату за такі статті як «Пророк», тобто такі, що передбачають неспішне читання. Але інформативні статті мають кращий шанс. Якщо [читачів] цікавить актуальне питання щодо здоров’я, і ви можете запропонувати статтю на цю тему, люди заплатять два долари за таку статтю», - пояснює він.

Раніше MediaSapiens повідомляв, що більшість впливових американських газет ввели paywall-систему.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
bestcollegesonline.org
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду