У РПЦ вважають, що ЗМІ нагнітають обстановку у висвітленні конфліктів

00:00,
17 Жовтня 2013
1275

У РПЦ вважають, що ЗМІ нагнітають обстановку у висвітленні конфліктів

00:00,
17 Жовтня 2013
1275
У РПЦ вважають, що ЗМІ нагнітають обстановку у висвітленні конфліктів
Глава синодального відділу РПЦ по взаємодії зі Збройними силами і правоохоронними органами протоієрей Сергій Привалов вважає, що журналісти надто активно висвітлюють релігійні та національні конфлікти. На що неадекватно реагують психічно нестримані люди.

Про це Привалов заявив у коментарі РИА «Новости».

«Тоді, коли відбуваються події, пов’язані з терористичними актами, з якимись конфліктами на будь-якому ґрунті – міжрелігійному, національному чи побутовому, засоби масової інформації активно намагаються залучати в це слухачів та інших людей, які за ЗМІ оцінюють те, що відбувається, і тим самим нагнітають обстановку», - заявив Сергій Привалов.


Так він прокоментував події, що сталися в Росії напередодні: інцидент у православному московському храмі, хакерські атаки на мусульманські сайти та погроми у Бірюльово.


«Люди психічно не витримані, духовні нестримані ось таким чином реагують на зайву інформацію, що стосується якихось конфліктів», - додав представник РПЦ і порадив віруючим «якомога спокійніше ставитися до всіх цих перипетій».

За інформацією МВС РФ, у вівторок ввечері, 15 жовтня, - у той самий день, коли було здійснено хакерські напади на ісламські сайти в Росії, - четверо невідомих «неслов’янської зовнішності» увірвалися у православний храм на вулиці Большая Полянка у Москві. Будучи у нетверезому стані, вони погрожували відвідувачам церкви предметом, схожим на пістолет, сфотографувалися на фоні олтаря і втекли. Відкрита кримінальна справа за статтею «хуліганство».

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
i-m-s.dk
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду