У Росії вперше засудили за інтернет-піратство

00:00,
18 Жовтня 2013
1433

У Росії вперше засудили за інтернет-піратство

00:00,
18 Жовтня 2013
1433
У Росії вперше засудили за інтернет-піратство
Подружжя Лопухових отримало чотири роки умовно. Це судове рішення створило прецедент для розгляду у подальшому аналогічних випадків. 

Андрія та Надію Лопухових визнали винними згідно статті Кримінального кодексу РФ (ч.3 ст. 146), повідомляє РБК. Виносячи 16 жовтня рішення, суддя Тімірязєвського районного суду Москви врахувала, що у подружжя є малолітні діти,  а також, що вони не мають інших судимостей, і дала умовний вирок. Тоді як обвинувачення просило по три роки у колоніях загального режиму.

Захисник засуджених наполягає, що рішення суду – неоднозначне, оскільки «розміщення торрентів чи гіперсилок на файлообмінники тепер можна прирівняти до прямого піратства і порушення авторських прав», цитують адвоката Саркіса Дарбіняна «Факты и комментарии».

Під час суду він наголошував, що торрент-файли є швидше програмним забезпеченням, аніж об’єктом авторського права.

У 2011 році Генпрокуратура РФ повідомила, що з квітня 2007 року по вересень 2008-го Лопухови незаконно розмістили на сайтах interfilm.ru и puzkarapuz.ru понад 30 фільмів та мультфільмів (зокрема, «Іронія долі», «Обитель зла-3», «Шрек-3»). Обвинувачення вказувало, що Лопухови порушували авторські та суміжні права низки російських та американських кіностудій з метою отримання прибутку. Інтереси американських компаній представляли юристи Російської антипіратськой організації (РАПО), котрі й ініціювали процес.

Сума завданих збитків оцінена у 38 млрд. руб., це близько $1,2 млрд. Серед постраждалих – ТОВ «Централ Партнершип», ТОВ «Смешарики», ТОВ «Дистрибуционная кинокомпания "Парадиз"», ЗАТ «За тридцать», ТОВ «Кинокомпания "Люксор"», ТОВ «Кинокомпания "СТВ"», ТОВ «Юнайтед Мультимедиа Проджектс».

Раніше, у 2012 році, Андрій Лопухов оприлюднив відео з проханням підписати звернення до Володимира Путіна. «З мене вимагають 38 млрд. руб. за те, що ми всі робимо щодня. На моєму місті може опинитися кожен із вас»,- закликав Лопухов.

Нагадаємо, що з 1 серпня у Росії діє «антипіратський закон», згідно з яким правовласник, який виявить незаконне розміщення свого контенту на інтернет-сайтах, може вимагати їх блокування та позиватися про захист своїх прав.

Крім того, як повідомляв Mediasapiens, у вересні в Держдуму внесли законопроект про захист прав композиторів, письменників і розробників програмного забезпечення.

В Україні проект «антипіратського закону» підготувала Держслужба інтелектуальної власності.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Подружжя Лопухових. sergeykalenik.livejournal.com
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду