У Росії задовольнили перші позови в рамках «антипіратського закону»

00:00,
22 Жовтня 2013
1329

У Росії задовольнили перші позови в рамках «антипіратського закону»

00:00,
22 Жовтня 2013
1329
У Росії задовольнили перші позови в рамках «антипіратського закону»
Рішенням Московського міського суду заблоковано доступ до телесеріалів на сайтах rutor.org і turbofilm.tv.  Серед контенту – російські «Интерны» та «Универ», а також  британський IT Crowd.

Сьогодні, 22 жовтня, Московський суд задовольнив позов ЗАТ «Сейчас», поданий у серпні 2013 року, повідомляє «Лента.ру» із постланням на РИА «Новости».

Як відзначають російські ЗМІ, це перші справи, порушені внаслідок звернення правовласників в рамках «антипіратського закону».  

Проте, як уточнили присутні на суді представники Роскомнагляду, перше рішення за позовом правовласників було прийняте напередодні, коли Московський міський суд задовольнив позов холдингу ВГТРК до індивідуального підприємця Назарова. Про який саме аудіовізуальний продукт йшлося у справі, представник відомства не уточнив.

Нагадаємо, що з 1 серпня у Росії діє «антипіратський закон», згідно з яким правовласник, який виявить незаконне розміщення свого контенту на інтернет-сайтах, може вимагати їх блокування та позиватися про захист своїх прав.

Крім того, як повідомляв Mediasapiens, у вересні в Держдуму внесли законопроект про захист прав композиторів, письменників і розробників програмного забезпечення.

Також 16 жовтня Тімірязєвський районний суд Москви визнав винними Андрія та Надію Лопухових за поширення торрент-файлів, давши подружжю чотири роки умовно.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Кадр із серіалу «Интерны». lenta.ru
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду