У Вашингтоні пройшов масовий мітинг проти шпигунства АНБ

00:00,
27 Жовтня 2013
1183

У Вашингтоні пройшов масовий мітинг проти шпигунства АНБ

00:00,
27 Жовтня 2013
1183
У Вашингтоні пройшов масовий мітинг проти шпигунства АНБ
Тисячі жителів столиці США протестують проти програми стеження Агентства Національної безпеки, повідомляє USA Today.

Ініціатором   акції є коаліція «Stop Watching Us», до складу якої входить більше, ніж 100 правозахисних груп. Організатори стверджують, що зібрали півмільйона підписів під петицією із вимогою масштабного розслідування програми стеження, інформацію про яку викрив колишній співробітник американських спецслужб Едвард Сноуден.

Протестувальники тримали плакати з написами «Припиніть масове стеження», «Дякуємо, Едварде Сноуден», «Ні масовому шпигунству АНБ». 

Фото -Beforeitsnews.com

Обурення діями секретних служб зросло після того, як стало відомо, що АНБ прослуховувало телефон канцлера Німеччини Ангели Меркель з 2002 року  - про це написало німецьке видання Spiegel.

Один із організаторів протесту, представник неурядової  організації «Державний підзвітний проект» (Government Accountability Project) Джеселін Редек зачитав звернення від Едварда Сноудена, в якому  засуджуються дії держави по прослуховуванню телефонів.

«Сьогодні в Америці немає жодного телефону, дзвінок з якого не залишав би сліду в АНБ. Сьогодні жоден інтернет-контакт не входить і не виходить з американської території, не потрапивши до рук АНБ», - сказано у зверненні Сноудена. Він наголошує, що зараз відбуваються «антиконституційні, неетичні та аморальні дії держави», і громадяни повинні «працювати разом та зупинити уряд». «Ми тут, щоб нагадати уряду, що вони слуги суспільства, а не приватні детективи», - йдеться у зверненні. 

Фото - Rt.com

Акція протесту приурочена до 12- ї річниці «Патріотичного акту», прийнятого після терактів 11 вересня 2001 року. Документ надав широкі повноваження уряду і поліції у нагляді за громадянами.

Нагадаємо, на початку червня 2013 року колишній американський співробітник ЦРУ та Агентства національної безпеки США Едвард Сноуден передав журналістам секретні матеріали. Інформація, оприлюднена ним, викривала діяльність американських спецслужб, які займалися масовим стеженням за громадянами як США, так й інших країн.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Фото: usatoday.com
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду