«Комітет захисту журналістів» закликає російську владу повернути ліцензію «Росбалт»

00:00,
1 Листопада 2013
1111

«Комітет захисту журналістів» закликає російську владу повернути ліцензію «Росбалт»

00:00,
1 Листопада 2013
1111
«Комітет захисту журналістів» закликає російську владу повернути ліцензію «Росбалт»
«Комітет захисту журналістів» (Committee to Protect Journalists), чия штаб-квартира розташована у Нью-Йорку, висловили занепокоєння учорашнім рішенням московського суду відкликати ліцензію інформагентства «Росбалт» і закликають російську владу відмінити судове рішення.

Представник організації назвала ресурс одним з небагатьох незалежних в Росії. «Ми глибоко занепокоєні здійсненими заходами, щоби заглушити «Росбалт», один з небагатьох новинних ресурсів у Росії, що роблять незалежні репортажі та аналітику», - заявила координатор європейської та центральноазійської програми «Комітету» Ніна Огнянова.

«За три місяці до Росії прибудуть сотні журналістів з усього світу, щоби висвітлювати зимові Олімпійські ігри у Сочі. Закручування гайок по відношенню до місцевої преси є недобрим знаком для міжнародних медіа».

Нагадаємо, учора, 31 жовтня, Московський міський суд визнав недійсним свідоцтво про реєстрацію ЗМІ інформагентства «Росбалт». Таким чином суд задовольнив позов Роскомнагляду, поданий 22 жовтня.

Приводом для судового позову стали два попередження, виставлені Роскомнаглядом щодо порушення інформагентством закону про ЗМІ. Йдеться про те, що у липні 2013 року федеральна служба двічі зафіксувала на «Росбалт» використання нецензурної лексики.

Відео з YouTube «Джигіт із Краснодара» та «Pussy Riot осквернили нафтові вишки» були використані як ілюстрації до новин. Того ж дня ролики були видалені.

У «Росбалт» вважають, що претензії Роскомнагляду стосуються не матеріалів агентства, а стороннього контенту (відео з YouTube).

Захист «Росбалта» збирається подавати апеляцію.  

Підтримку агентству висловили депутати Держдуми, Рада з прав людини при президентів РФ та Союз журналістів Росії.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
demotix.com
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду