Олег Наливайко: Приєднання до Європейської федерації журналістів зможе допомогти у роздержавленні преси

00:00,
21 Листопада 2013
1387

Олег Наливайко: Приєднання до Європейської федерації журналістів зможе допомогти у роздержавленні преси

00:00,
21 Листопада 2013
1387
Олег Наливайко: Приєднання до Європейської федерації журналістів зможе допомогти у роздержавленні преси
Сьогодні відбулась прес-конференція з нагоди офіційного приєднання НСЖУ та НМПУ до Європейської федерації журналістів.

«У першу чергу це приєднання до цінностей європейських медіа, це доступ до консультативної підтримки, до різних семінарів, зокрема на тему етичних стандартів, - пояснив Олег Наливайко, голова НСЖУ. – Ми зможемо скористатись досвідом інших країн, що нам особливо цікаво, – це досвід у роздержавленні преси та створенні суспільного мовлення, ось нещодавно у Польщі проходив процес приватизації комунальної преси».  

На конференції виступив також Микола Томенко, голова Комітету з питань свободи слова та інформації. Він назвав завдання, які є найбільш актуальними для українського медійного простору. Це  прийняття законів про роздержавлення та суспільне мовлення, посилення соціальної відповідальності власників медіа та менеджменту і посилення ролі медіаорганізацій.

Томенко зазначив, що фінансова мотивація у працівників ЗМІ переважає над соціальною відповідальністю, особливо на телебаченні: «Це велика проблема, і тут важлива роль не тільки парламенту, а й медіаорганізацій. Більш високий ступінь організації профсоюзів та громадських організацій сьогодні має велике значення для України, не лише, щоб захистити журналістів, але й підняти планку відповідальності медіа».

Президент ЄФЖ Могенс Бліхе-Б’єррегард, зауважив, що приєднання НСЖУ та НМПУ дозволить поглибити співпрацю українських організацій з європейськими медійними інституціями. У Європейській федерації розуміють, що характер загроз, з якими зіштовхуються українські журналісти інакший, ніж на Заході – оскільки йдеться про фундаментальні питання свободи слова та безпеки журналістів. Пан Могенс Бліхе-Б’єррегард згадав випадок нападу на журналістів у центрі Києва: «Можу запевнити, що ця історія та подібні не будуть залишені без уваги федерації».  

Сьогоднішня прес-конференція відкрила триденну Конференцію з питань безпеки, свободи слова та розбудови сильних спілок та профспілок журналістів у Східноєвропейському регіоні, що триватиме 20-23 листопада.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
nsju.org
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду