«Газпром-Медиа» купить холдинг «Профмедиа»

00:00,
26 Листопада 2013
1521

«Газпром-Медиа» купить холдинг «Профмедиа»

00:00,
26 Листопада 2013
1521
«Газпром-Медиа» купить холдинг «Профмедиа»
Компанія «Газпром-Медиа» домовилася з «Интерросом» Володимира Потаніна про купівлю 100% холдингу «Профмедиа». Завершення угоди заплановано на початок 2014 року, повідомляють «Вести».

Коментуючи об’єднання холдингів, гендиректор «Газпром-Медиа» Михайло Лесін відзначив успішність «Профмедиа». «Вважаю це доволі вигідним придбанням для нашого холдингу. «Профмедиа» давно і успішно працює на недійних ринках... Об’єднаний холдинг представлятиме структуру іншого рівня, вищого», - заявив він.

У «Профмедиа» також задоволені домовленістю, зокрема її фінансовою стороною. «Консолідація в рамках «Газпром-Медиа» відкриває нові рекламні та контентні можливості за рахунок розширення портфелю активів із взаємодоповнюючою аудиторією», - повідомила президент «Профмедиа» Ольга Паскіна, додавши, що отриманою сумою «наш акціонер задоволений».

Нагадаємо, що до складу «Газпром-Медиа», що являється найбільшим медіахолдингом Росії, входять канали НТВ, ТНТ, супутникова телекомпанія «НТВ-Плюс», радіостанції «Эхо Москвы», «Cити-FM», Relax-FM, видавництво «Семь дней», відеопортал Rutube. Холдинг належить Газпромбанку, що частково контрольований банком «Россия» Юрія Ковальчука. Річний дохід компанії становить понад 50 млрд. руб. 80% цієї суми отримана через рекламні надходження.

«Профмедиа» - один з найбільших приватних холдингів Росії. Прибуток компанії у 2012 році склав понад 20 млрд. руб. До складу «Профмедиа» входять телеканали MTV, «ТВ3», «2×2», радіостанції «Авторадио», Energy, «Юмор FM» і Romantika, а також кінокомпанія «Централ партнершип» (ЦПШ).

Крім того, цього року Потанін фактично здійснив відкладений продаж «Афиши-Рамблер», що також входила в «Профмедиа». Інтернет-компанію об’єднали із «Суп медиа» Олександра Мамута, який зобов’язався через три роки викупити частку Потаніна, якщо той забажає.

Як уточнила Паскіна, «Афиша-Рамблер», «Синема-парк» та міноритарний пакет «Профмедиа» у сервісі Ivi до угоди із «Газпром-Медиа» не увійдуть.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
openarticle.ru
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду