Нідерланди звинувачують Google у порушенні закону про захист персональних даних

00:00,
29 Листопада 2013
1135

Нідерланди звинувачують Google у порушенні закону про захист персональних даних

00:00,
29 Листопада 2013
1135
Нідерланди звинувачують Google у порушенні закону про захист персональних даних
Практика Google поєднувати персональні дані з багатьох онлайн-сервісів компанії порушує національне законодавство, вважають у Нідерландському органі із захисту даних (Dutch Data Protection Authority, DPA).

Відповідне розслідування DPA проводив сім місяців, повідомляє Reuters. В рамках цього розслідування організація надіслала листа на адресу Google з пропозицією зустрічі, щоби обговорити усі спірні моменти і з’ясувати, чи застосовувати проти інтернет-гіганта санкції зокрема накладання штрафу.

«Google сплітає невидиму павутину з наших персональних даних, без дозволу. Це заборонено законом», - заявив Якоб Констамм (Jacob Kohnstamm), голова DPA.

У Google на висновки нідерландської служби відповіли запевненнями, що компанія надає достатньо інформації своїм користувачам щодо опрацювання їхніх персональних даних. «Наша політика приватності, що поважає європейське законодавство, передбачає створення простіших та ефективніших сервісів. Ми приєдналися до DPA у вивченні цього питання і надалі співпрацюватиме з ним», - йдеться у заяві від Google.

Висновки голландської служби нагляду співпадають із позицію інших європейських країн, занепокоєними кількістю персональних даних, що знаходяться під іноземною юрисдикцією і зібрані у хмарних сервісах, що у своє чергу дає користувачам мінімальний контроль своїх власних даних.

У березні 2012 року Google односторонньо встановив нові умови щодо використання усіх хмарних сервісів компанії, включно із YouTube, Gmail та пошуковиком Google. Це стало поштовхом до розслідування дотримання конфіденційності у шести європейських країнах. 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
itsagadget.com
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду