Посол США при ОБСЄ Ден Байер засудив насилля проти журналістів, які висвітлюють євромайдан

00:00,
2 Грудня 2013
1339

Посол США при ОБСЄ Ден Байер засудив насилля проти журналістів, які висвітлюють євромайдан

00:00,
2 Грудня 2013
1339
Посол США при ОБСЄ Ден Байер засудив насилля проти журналістів, які висвітлюють євромайдан
«Захист журналістів – одне із зобов’язань, яке взяла на себе Україна під час свого головування в ОБСЄ» заявив посол США при ОБСЄ Ден Байер під час презентації звіту «Оцінка свободи слова в Україні під час її головування в ОБСЄ», яка відбулася сьогодні в Києві.

Він вважає, що Рада міністрів закордонних справ ОБСЄ, 20-те засідання якої відбудеться 5-6 грудня у Києві, має розглянути у тому числі й питання захисту журналістів. Також, за його словами, міністри закордонних справ країн-учасниць ОБСЄ мають намір розглянути політичну ситуацію в Україні.

«Ми не можемо говорити про свободу преси не згадавши про нинішню ситуацію» - заявив Ден Байер.

Він розповів, що останні 48 годин дуже багато інформації про події в Україні отримував із соціальних мереж, зокрема із твітера. Проте, на його думку, в такі моменти «завдання журналістів певним чином організувати інформацію, підготувавши її для нашого сприйняття».

Ден Байер засудив насилля проти журналістів, якого вони зазнали під час акцій протесту. «Звичайно, це не прийнятно. І навіть сам цей феномен тривожний, бо він підриває основи довіри в політиці» - наголосив він.

Нагадаємо, що під час висвітлення подій євромайдану понад 50 журналістів зазнали побиття та переслідувань

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
MediaSapiens
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду