Вікторія Нуланд: серед невдач держав-учасниць ОБСЄ – скорочення свободи слова

00:00,
6 Грудня 2013
1122

Вікторія Нуланд: серед невдач держав-учасниць ОБСЄ – скорочення свободи слова

00:00,
6 Грудня 2013
1122
Вікторія Нуланд: серед невдач держав-учасниць ОБСЄ – скорочення свободи слова
Заступниця Держсекретаря США у європейських і євразійських справах на зустрічі Ради Міністрів ОБСЄ назвала загрозливі тенденції, що поширюються в країнах-учасницях організації. 

Свій виступ, текст якого має Mediasapiens, Вікторія Нуланд (Victoria Nuland) присвятила цінностям ОБСЄ, що, за її висловом, «сьогодні повисли на волосинці між Майданом і Банковою» у Києві та по всій Україні. Це - суверенітет, свобода вибору, свобода асоціацій і альянсів, свобода зборів і слова, демократія і конституційне врядування, мир і стабільність.

Серед невдач держав-учасниць ОБСЄ, до якої входить і Україна, вона назвала скорочення простору свободи слова. «Простір свободи слова онлайн і офлайн продовжує скорочуватися. Проти працівників засобів масової інформації чиниться фізичне насильство – інколи їх навіть убивають, часто безкарно. У низці країн-учасниць ОБСЄ анти-екстремістські закони спрямовуються проти мирних членів громадянського суспільства і журналістів за те, що вони говорять, публікують, випускають в ефір, пишуть у своїх блогах, текстах чи твітах», - наголосила Нуланд.

Заступник Держсекретаря США нагадала про звуження простору для опозиційних ЗМІ у Казахстані, про ув’язнення журналістів у Азербайджані, переслідування медівників у Узбекистані.

Згадуючи останні події в Україні, Нуланд сказала, що «має бути визнано фундаментальні свободи слова і мирних зібрань; має бути захищено журналістів; має бути дотримано демократичних законів і верховенства закону».

Нагадаємо, що зустріч Ради Міністрів ОБСЄ проходила в Києві 5-6 грудня.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Вікторія Нуланд. huffingtonpost.com
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду