Представниця ОБСЄ з питань свободи ЗМІ засуджує вбивство журналіста в Україні

Представниця ОБСЄ з питань свободи ЗМІ засуджує вбивство журналіста в Україні

00:00,
19 Лютого 2014
1644

Представниця ОБСЄ з питань свободи ЗМІ засуджує вбивство журналіста в Україні

00:00,
19 Лютого 2014
1644
Представниця ОБСЄ з питань свободи ЗМІ засуджує вбивство журналіста в Україні
Представниця ОБСЄ з питань свободи ЗМІ засуджує вбивство журналіста в Україні
Представниця ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Дуня Міятович закликає українську владу забезпечити безпеку журналістам. Таку заяву вона зробила у зв’язку із вбивством журналіста газети «Вести» В’ячеслава Веремія.

«Я була дуже засмучена дізнатися, що Веремій був убитий цієї ночі. Я висловлюю щирі співчуття його родині та колегам, – сказала Дуня Міятович. – Смерть Веремія є найгіршим актом насилля щодо працівників медіа із часу початку протестів у грудні. Журналістська безпека має гарантуватися, особливо під час потрясінь».

Відповідно до повідомлень у медіа, нападники вистрелили Веремію у грудну клітку і він помер у лікарні, йдеться на сайті ОБСЄ. Згідно з інформацією офісу Міятович, 27 журналістів були обстріляні та поранені сьогодні вночі. Таким чином загальна кількість поранених журналістів з початку протестів збільшилася до 165 осіб.

«Тут не може бути відмовок від негайних дій. Я повторюю мій заклик до влади утриматися від атак на представників медіа та забезпечити журналістам безпеку. Здоровий глузд та совість повинні переважити. Медіа – не терористи і не на них лежить вина за наявну кризу»,  – сказала представниця ОБСЄ з питань свободи ЗМІ.

Радник Міятович наразі перебуває у Києві в рамках місії Міжнародної федерації журналістів, Європейської федерації журналістів, Світової газетної асоціації, «Репортерів без кордонів» та інших міжнародних організаціїй.

ОБСЄ відомо про таких журналістів, які постраждали цієї ночі: Гліб Гараніч (Reuters), Максим Требухов (новинний фотограф), Євгенія Таганович та Леонід Тараненко (5 канал), Євген Котенко («Голос столиці»), Олександр Козаченко (фотограф УНН), Максим Требухов та Азад Сафаров (5 канал), Сергій Клименко (5 канал), Анатолій Морозов (Громадське TV), Андрій Гудзенко (PHL), Алла Хоцянівська та Артем Багров (1+1), Олена Максименко (фотограф-фрілінсер), Іван Любиш-Кірдей (1+1), Сергій Головньов (Insider), Олексій Бик («Главком»), Ярема Городчук («Ділова столиця»), Кирило Чеботін («Коммерсант»), Володимир Бородін («Вести»), Максим Кудимець (Insider), Ігор Липинський (телеканал «Україна»), Маріанна Гардій (Chernihiv-info), Ігор Волосянкін («Уездные новости»), Олександр Ратушняк, Микита Діденко (Громадське TV), Олексій Кондаков (Телеканал Business), Олександр Михельсон («Український тиждень»), Віктор Гаценко (From UA).

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Дуня Міятович, kavkaz-uzel.ru
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду