Активісти IT-спільноти підготували до запуску систему електронної демократії LiquidFeedback

00:00,
26 Лютого 2014
1880

Активісти IT-спільноти підготували до запуску систему електронної демократії LiquidFeedback

00:00,
26 Лютого 2014
1880
Активісти IT-спільноти підготували до запуску систему електронної демократії LiquidFeedback
Програмісти, активісти IT-намету, підготували до запуску систему електронної демократії LiquidFeedback. Завдяки їй можна доносити до суспільства та обговорювати ідеї, що можуть сприяти позитивним змінам в Україні. Про це повідомляє ain.ua.

Автор ідеї створення IT-намету Юрій Чайка розповідає, що цю систему вже використовує Громадська Рада Майдану та Рада IT-спільноти. Інші громадські організації також цікавляться системою LiquidFeedback.

«Поки що до системи не прикрутили домен та не зробили головну сторінку, але вона вже запущена», – повідомляє Юрій Чайка.

Аби увійти до LiquidFeedback, потрібно ввести код реєстрації, який можна отримати на сайті garazd.org.

Існує три варіанти реєстрації.

1. Анонімна. Для неї необхідний лише e-mail. В такому разі користувач отримує право голосу лише в навчальній спільноті.

2. Реєстрація з паспортом у пунктах реєстрації. За таких умов користувачу надається право голосу в навчальній спільноті, у спільноті «Україна» та в одній обласній спільноті.

3. Реєстрація зі сканованим паспортом (поки що недоступна).

Юрій Чайка пояснює, що таку програму активно використовують уряди Німеччини та інших країн. Максим Кутний адаптував систему під Україну, і вона тепер доступна українською мовою.

Програма може стати зручним інструментом для прийняття рішень на загальнонаціональному та локальному рівні. Детальніше про те, як працює система LiquidFeedback можна подивитися на цьому відео:

Попри те, що IT-намет згорів 19 лютого під час зачистки Майдану, активісти спільноти продовжують свою діяльність.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
garazd.org
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду