Випускники Могилянської школи журналістики та програми DFJ створили сайт проти російської пропаганди

00:00,
3 Березня 2014
5699

Випускники Могилянської школи журналістики та програми DFJ створили сайт проти російської пропаганди

00:00,
3 Березня 2014
5699
Випускники Могилянської школи журналістики та програми DFJ створили сайт проти російської пропаганди
Випускники Могилянської школи журналістики та програми «Журналістика цифрового майбутнього» (DFJ) запустили сайт StopFake.org, присвячений розвінчуванню російської пропаганди. Вже з перших годин свого існування ресурс зазнав потужної Ddos-атаки. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив директор Могилянської школи журналістики Євген Федченко.

StopFake.org має на меті викривати приклади російської пропаганди, що маскуються під новини у російських чи світових медіа. Адміністратори ставлять перед собою завдання аргументовано спростовувати дезінформацію.

На сайті зазначається, що над проектом працюють журналісти «які вважають неправильним і вкрай небезпечним поширення неправдивої інформації стосовно подій в Україні в цілому та в Криму зокрема».

Користувачів, які помітили неправдиву інформацію просять повідомляти про це за адресою fakestopteam@gmail.com.

Крім того, команда проекту шукає волонтерів для перекладу новин англійською мовою.

Команда проекту також докладатиме зусиль, аби донести правдиву інформацію про події в Україні та Криму до громадян країн ЄС, а також до громадян Росії. Група волонтерів працюватиме задля цього і у соцмережах. 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
stopfake.org
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду