39 співробітників Lenta.ru звільняються у знак протесту

39 співробітників Lenta.ru звільняються у знак протесту

00:00,
13 Березня 2014
1774

39 співробітників Lenta.ru звільняються у знак протесту

00:00,
13 Березня 2014
1774
39 співробітників Lenta.ru звільняються у знак протесту
39 співробітників Lenta.ru звільняються у знак протесту
Редакцію Lenta.ru за власним бажанням покинуть 39 співробітників, у тому числі 32 журналісти, всі п'ять фотокореспондентів та двоє працівників адміністративного відділу. Про це повідомляє сайт видання.

У повному складі звільняються співробітники відділів «Росія», «Інтернет і ЗМІ», «Світ», аналітики і текстового контролю.

Йдуть з роботи також редактор соцмереж Ігор Бєлкін, п’ятеро спеціальних кореспондентів на чолі з Іваном Колпаковим.

Повідомлялося, що за рішенням власника звільнять Іллю Азара, однак поки що його про це письмово не сповістили.

У відділах «Культура» й «Наука і техніка» залишається по одній людині. Працюватиме надалі оператор Денис Слєпов.

Більша частина тих, хто поки що залишається в редакції, не планує продовжувати роботу із новим керівництвом. Про бажання звільнитися у повному складі повідомив технічний відділ (13 осіб).

Всього у Lenta.ru працює 84 людини, з них 55 – журналісти та редактори.

Причиною звільнення такої кількості журналістів стали інші кадрові рішення в агентстві. Так, сьогодні звільнено Генерального директора Lenta.ru Юлію Міндер. Вчора, також без пояснення причин, звільнили головного редактора Lenta.ru Галину Тимченко. Редакція видання одноголосно виступила проти таких кадрових змін і заявила про небажання працювати під керівництвом Олексія Гореславського. У своєму зверненні до читачів колектив називає нового редактора «людиною, керованою із Кремля». 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
lenta.ru
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду