Російські вчені засудили діяльність пропагандиста Дмитра Кисельова

Російські вчені засудили діяльність пропагандиста Дмитра Кисельова

00:00,
19 Березня 2014
1316

Російські вчені засудили діяльність пропагандиста Дмитра Кисельова

00:00,
19 Березня 2014
1316
Російські вчені засудили діяльність пропагандиста Дмитра Кисельова
Російські вчені засудили діяльність пропагандиста Дмитра Кисельова
Ініціативна група із 26 російських учених звернулася до керівництва Мінзвязку РФ, Роскомнагляду та ВДТРК з проханням перевірити усі програми Дмитра Кисельова за останні три місяці на «наявність ознак екстремізму та розпалювання міжнаціональної ворожнечі». Про це пише colta.ru.

Збір підписів під відкритий листом  «Про недопустимих висловлюваннях ведучого "Вестей недели" Д. Кисельова» проводився на сайті Міжрегіональної Спільноти наукових працівників (ОНР).  Його закрили у зв’язку з тим, що думки членів ОНР розділилися. Всього під листом підписалися 26 учених.

«Хочемо звернути вашу увагу на недопустимі висловлювання заступника генерального директора ВДТРК Дмитра Кисельова, що прозвучали в ефірі 16.03 у програмі "Вести недели", – пишуть науковці представникам відповідальних держорганів. – Міркування про те, що «Росія здатна перетворити США в радіоактивний порох», насмішки над тим, що Обама "зі страху надзвонює Путіну", із вуст провідного політичного оглядача мають не лише характер агресивної пропаганди, але й звучать як вираження офіційної точки зору керівництва Росії. При цьому у справжніх офіційних заявах ця точка зору виглядає інакше».

Вчені наполягають на тому, що розбіжності у геополітичних питаннях не можна використовувати для закликів до ядерних атак, особливо коли це звучить в ефірі головного державного телеканалу. На їхню думку, привчання громадськості до думки про можливість участі Росії у ядерній війні треба негайно присікти, бо це «абсолютно неприйнятно у 21 столітті, коли потенціал ядерної зброї, накопичений відразу кількома країнами і може бути використаний для знищення всієї нашої цивілізації».

Науковці звертають увагу на риторику, стилістику подачу сюжетів Кисельова, які «замість глибокої аналітики, переповнені зарозумілістю, викривленням фактів, образливими випадами особистого характеру проти співвітчизників та зарубіжних політичних діячів».

На думку підписантів, діяльність Дмитра Кисельова наносить непоправної шкоди репутації Росії у світі.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
svoboda.org
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду