The Guardian опублікувала колонку російського пропагандиста Дмитра Кисельова про свободу слова

00:00,
11 Квітня 2014
1198

The Guardian опублікувала колонку російського пропагандиста Дмитра Кисельова про свободу слова

00:00,
11 Квітня 2014
1198
The Guardian опублікувала колонку російського пропагандиста Дмитра Кисельова про свободу слова
Дмитро Кисельов вважає, що Росія – це країна, де свобода слова ще є, в той час як в Європі свободи слова давно немає. Такі думки скандально відомий російський журналіст висловив у авторській колонці під назвою «Росія та Захід у свободі слова міняються місцями», написаній для британського видання The Guardian.

На думку Кисельова, свободу слова у Європі замінила політкоректність чи політична доцільність «в ім’я безпеки». Натомість у Росії можна повною мірою нею користуватися, вважає журналіст і пояснює, чому так відбувається.

За його словами, лише тому, що відійшов у минуле Радянський Союз із однопартійною системою, і Росія повернулася до державності, що є більш природною для російської душі. Журналіст зазначає, що цю душу добре описав Достоєвський у «Братах Карамазових» як «таку, що може поєднати найбільш несумісні суперечності і здатну до найбільших висот та глибин».

«Мої опоненти назвали мене гомофобом і використали свободу слова, щоб розпочати проти мене словесну війну. Але російські журналісти вільні в тому, щоб коментувати те чи інше питання: від подій в Україні до проблем у Росії та світі. У моїй країні немає урядових санкцій, що обмежують свободу слова чи свободу пересування», – пише Кисельов, додаючи, що санкції навпаки приходять із Заходу.

Російський телеведучий зазначає, що європейські чиновники назвали його головним пропагандистом Путіна і каже: «Це їхня думка, і я поважаю їхнє право її висловлювати. Але навіщо робити журналіста об’єктом санкцій?»

Кисельов пише, що на відміну від свободи слова пропаганда не є терміном у міжнародному праві. «Застосовуючи санкції щодо мене, ЄС піддає санкціям свободу слова», – вважає російський телеведучий.

Нагадаємо, що Європейський Союз включив Дмитра Кисельова до розширеного списку громадян Росії та України, щодо яких застосують санкції у зв’язку з анексією Криму.

До цього в Росії із критикою діяльності Дмитра Кисельова виступила ініціативна група із 26 російських вчених. Вони звернулися до керівництва Мінзвязку РФ, Роскомнагляду та ВДТРК з проханням перевірити усі програми Дмитра Кисельова за останні три місяці на «наявність ознак екстремізму та розпалювання міжнаціональної ворожнечі».

Нагадаємо, що Громадська колегія зі скарг на пресу Росії також визнала наявність грубих порушень журналістської етики в сюжеті «Украинское вече», який вийшов у програмі «Вести недели» Дмитра Кисельова на каналі «Россия-1» 8 грудня 2013 року. Зі скаргою на програму «Вести недели» та її ведучого Дмитра Кисельова звернулася українська Комісії з журналістської етики.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду