У Росії блогерів-тисячників збираються прирівняти до ЗМІ

00:00,
16 Квітня 2014
379

У Росії блогерів-тисячників збираються прирівняти до ЗМІ

00:00,
16 Квітня 2014
379
У Росії блогерів-тисячників збираються прирівняти до ЗМІ
Державна дума Росії планує прирівняти до ЗМІ блоги та сторінки у соціальних мережах, добова відвідуваність яких перевищує три тисячі користувачів. 

Відповідний законопроект ініціювала депутат Ірина Ярова, голова комітету з безпеки та протидії корупції Держдуми. Комітет Держдуми з інформаційної політики, інформаційних технологій і зв'язку 16 квітня рекомендував депутатам прийняти цей законопроект у другому читанні.

Відповідно до цього проекту закону, усі фізичні і юридичні особи, окрім громадян, що використовують сайти в особистих цілях, повинні будуть повідомляти в Роскомнагляд про початок поширення ними інформації в Інтернеті за допомогою блогів, а також зберігати її 6 місяців з моменту публікації.

Власники сайтів і сторінок у соціальних мережах, які відвідують понад три тисячі користувачів щодня, офіційно зможуть надавати рекламні послуги. Блогери будуть зобов'язані перевіряти поширювану ними інформацію, відмовлятися від публікації екстремістських повідомлень і даних про приватне життя громадян, вказувати вікові обмеження і виконували закріплені законом правила передвиборчої агітації.

За порушення цих вимог блогерів будуть штрафувати – на 5-10 тис. рублів фізичних осіб, юридичних – 10-50 тис. руб юридичних. За багаторазове порушення передбачено штраф у розмірі 500 тис. рублів або закриття блогу на 30 діб.

Джерело: Інтерфакс, pronedra.ru

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
businessinsider.com
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду