Дуров розповів про тиск на нього та «Вконтакте» з боку російської влади

Дуров розповів про тиск на нього та «Вконтакте» з боку російської влади

00:00,
17 Квітня 2014
2498

Дуров розповів про тиск на нього та «Вконтакте» з боку російської влади

00:00,
17 Квітня 2014
2498
Дуров розповів про тиск на нього та «Вконтакте» з боку російської влади
Дуров розповів про тиск на нього та «Вконтакте» з боку російської влади
Засновник «Вконтакте» Павло Дуров зізнався, що Федеральна служба безпеки РФ зверталася до нього із проханням надати приватні дані організаторів ВК-груп Євромайдану. Він також розповів, що прокуратура вимагала закриття антикорупційної групи Олексія Навального. Про це Павло Дуров написав на своій сторінці у соцмережі.

За словами засновника і гендиректора «Вконтакте», 13 грудня в компанію звернулася ФСБ з вимогою видати особисті дані організаторів груп Євромайдану.

«Нашою відповіддю була і залишається категорична відмова – юрисдикція Росії не розповсюджується на українських користувачів ВКонтакте. Надання особистих даних українців російській владі було б не лише порушенням закону, але й зрадою всіх тих мільйонів жителів України, які нам довірилися», – написав Дуров.

Він зазначив також, що згодом йому довелося багато чим пожертвувати, в тому числі часткою «Вконтакте».

«Але я ні про що не шкодую. Захист особистих даних вартий цього і набагато більшого. Із грудня 2013 року в мене немає власності, але в мене залишилося дещо більш важливе – чиста совість та ідеали, які я готовий захищати», - підсумував засновник соцмережі.

У наступному повідомленні на своїй сторінці Павло Дуров написав, що 13 березня прокуратура вимагала у від нього закриття антикорупційної ВК-групи Олексія Навального під загрозою блокування всієї соцмережі. Однак засновник ВК відмовився це зробити.

За його словами, останніми тижнями на нього здіснюється тиск із різних сторін.

«Найрізноманітнішими методами мені вдалося виграти більше місяця. Але зараз настала пора сказати – ні я, ні моя команда не збираємося здійснювати політичну цензуру», – пише Дуров і запевняє, що адміністрація соцмережі не видалятиме жодних спільнот, які влада хоче заблокувати.

«Свобода поширення інформації – невід’ємне право постіндустріального суспільства. Це право, без якого існуванння ВКонтакте не має сенсу», – підсумував гендиректор ВК.

У січні генеральний директор і засновник соціальної мережі «Вконтакте» Павло Дуров продав свою частину акцій компанії гендиректору мобільного «оператора «Мегафон» та співвласнику холдингу ЮТВ Івану Тавріну.

1 квітня Павло Дуров написав на своїй сторінці, що йде з посади генерального директора «Вконтакте», однак через кілька днів відкликав свою заяву.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
vk.com/durov
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду