У Слов’янську взяли в заручники журналіста американського видання Vice

00:00,
22 Квітня 2014
2372

У Слов’янську взяли в заручники журналіста американського видання Vice

00:00,
22 Квітня 2014
2372
У Слов’янську взяли в заручники журналіста американського видання Vice
Незаконний мер Слов’янська В’ячеслав Пономарьов заявив на прес-конференції, що сепаратисти затримали журналіста Саймона Островського – про це повідомляє Gazeta.ru, посилаючись на свого кореспондента.

За словами Пономарьова журналіст має подвійне громадянство США та Ізраїлю.

Прес-конференція була ненадовго перервана, бо Пономарьову подзвонили батьки журналіста, пише Gazeta.ru. «Народний мер» сказав їм, що з сином все добре: «Його ніхто не викрадав, його ніхто не тримає у заручниках, він зараз у нас в СБУ готує матеріал, працює».

Саймон Островський є співробітником американського видання Vice. Видання повідомляє на своєму сайті, що зараз зв’язується із державним департаментом США та іншими установами, які можуть сприяти звільненню  Саймона Островського.

Журналіст зняв серію сюжетів з України, які назвав «Російська рулетка: вторгнення в Україну».  Островський казав, що хоча він працював репортером у різних регіонах – Центральній Азії, на Середньому Сході, в Кавказькому регіоні, але він ніде не стикався з такою ворожістю, як під час висвітлення вторгнення Росії у Крим.

Останнє повідомлення у Твіттері Островського було надіслано 21 квітня зі Слов’янська, де він чекав на прес-конференцію.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що за час незаконного захоплення влади у Слов'янську проросійські сепаратисти взяли в полон п'ятьох журналістів. Зокрема, 21 квітня були затримані двоє іноземні журналісти Поль Гого і Коссімо Аттанасіо, а також білоруський кореспондент газети «Новий час» Дмитро Галко. Пізніше у соцмережах з'явилася інформація, що сепаратисти їх відпустили. Білоруський журналіст розповідав про звільнення з полону.  

20 квітня сепаратисти викрали й досі утримують журналістку і активістку Ірму Крат. Крім того, у Слов'янську утримують викраденого журналіста Сергія Лефтера, який раніше працював на Першому національному».

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Фото: capitalnewyork.com
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду