Російські ЗМІ назвали проукраїнський мітинг в Донецьку «за федералізацію», а нападників – «націоналістами»

00:00,
29 Квітня 2014
2569

Російські ЗМІ назвали проукраїнський мітинг в Донецьку «за федералізацію», а нападників – «націоналістами»

00:00,
29 Квітня 2014
2569
Російські ЗМІ назвали проукраїнський мітинг в Донецьку «за федералізацію», а нападників – «націоналістами»
Основні російські ЗМІ - Первый канал, «Россия 24», інформагентство ИТАР-ТАСС - повідомили про напад ультранаціоналістів на мітинг «прихильників федералізації» у Донецьку.  

Насправді, на кількатисячну мирну ходу за єдність України напали кілька десятків агресивно налаштованих молодиків із палицями. Про це з місця подій, зокрема, повідомив журналіст «Дзеркала тижня» Євген Шибалов, який теж постраждав від рук нападників. Як повідомляє видання «Новости Донбасса», нападники були із георгіївськими стрічками.

Кадри побиття одного з учасників ходи:

Натомість російський ИТАР-ТАСС заявив, що в Донецьку відбувалася багатотисячна антифашистська хода проти акцій, присвячених річниці заснування дивізії СС «Галичина».  Нападників інформагентство назвало «ультра націоналістами».


Канал «Россия 24», показуючи кадри з мирної ходи за єдність України, заявив, що «футбольні фанати напали на прихильників федералізації». За словами кореспондента Станіслава Назарова, «ультранаціоналісти, молодчики в один момент почали бити перехожих».

Російський Первый канал повідомив, що у Донецьку відбулися зіткнення із «приїжджими із Західної України» та «противниками київської влади». При цьому, канал замовчує, що відбулася не сутичка, а побиття, та не називає нападників. Як журналісти визначили, звідки приїхали мітингувальники, у повідомленні не вказано.

Матеріал підготовлено в рамках проекту «Дошка ганьби брехливих журналістів»

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
youtube.com
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду