Путін нагородив російських журналістів за «об’єктивне» висвітлення подій у Криму

Путін нагородив російських журналістів за «об’єктивне» висвітлення подій у Криму

00:00,
5 Травня 2014
2066

Путін нагородив російських журналістів за «об’єктивне» висвітлення подій у Криму

00:00,
5 Травня 2014
2066
Путін нагородив російських журналістів за «об’єктивне» висвітлення подій у Криму
Путін нагородив російських журналістів за «об’єктивне» висвітлення подій у Криму
Президент РФ Володимир Путін підписав указ про нагородження орденами та медалями трьохсот працівників російських ЗМІ за «об’єктивне» висвітлення подій у Криму в лютому-березні 2014 року. Про це повідомляють vedomosti.ru із посиланням на анонімне джерело. 

Путін підписав украз про нагородження ще 22 квітня, однак він знаходиться «не в публічному доступі». Газеті «Ведомости» про існування цього документу розповіла людина, яка бачила його на власні очі. За словами джерела, всього були нагороджені понад 300 осіб, серед яких 90 кореспондентів.

Працівників ЗМІ нагородили «за високий професіоналізм та об’єктивність у висвітленні подій у Республіці Крим», повідомив співрозмовник «Ведомостей». Він назвав, які саме медіа були заохочені. Близько сотні власників орденів та медалей представляють ВДТРК, понад 60 – «Первый канал», НТВ, Russia Тoday та Life News мають по кілька десятків нагороджених журналістів. За словами джерела газети «Ведомости», працівників телеканалу «Дождь» та радіостанції «Эхо Москвы» у списку немає.

Найвищої нагороди удостоївся гендиректор НТВ Володимир Кулістіков. Він отримав орден «За заслуги перед Вітчизною» II ступеня. Такі ж ордени IV ступеня отримали: керівник Russia Today Маргарита Симоньян, головний редактор видання «Комсомольская правда» Володимир Сунгоркін, керівник Роскомнагляду Олександр Жаров, голова «Російської телевізійної та радіомовної мережі» Андрій Романченко, а також перший заступник директора ВДТРК Антон Златопольський.

Державні нагороди передбачають також грошові виплати. Згідно з російським законодавством, кавалерам ордена «За заслуги перед Вітчизною» надається щомісячна доплата в розмірі від 330 до 415% до базової пенсії. Крім того, власники державних нагород можуть отримати статус ветерана праці та відповідні до нього пільги.

MediaSapiens неодноразово писав про те, як зазначені в указі про нагородження російські видання порушують журналістські стандарти та поширюють кремлівську пропаганду. Приміром, «Комсомольская правда» всередині квітня писала, що в Україні почалася громадянська війна. А 20 лютого, під час трагічних подій на Майдані, ця ж газета стверджувала, що активісти майдану захопили парламент.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
putin.kremlin.ru
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду