«Россия 1» дезінформує про нібито розстріл дітей у Маріуполі

00:00,
12 Травня 2014
1521

«Россия 1» дезінформує про нібито розстріл дітей у Маріуполі

00:00,
12 Травня 2014
1521
«Россия 1» дезінформує про нібито розстріл дітей у Маріуполі
Телеканал «Россия 1» повідомив про те, що українські війська напали на колону ветеранів, а також розстріляли колону дітей у Маріуполі. Про це йдеться у репортажі Азамата Саліхова за 9 травня. powered by nullПеревести 24   — выберите перевод: null [twˈenti fˈɔː] двадцать четыре 18 24 6 . Смотрите также:   LinguaLeo  

Журналіст повідомляє, що українські силовики нібито розстріляли парад Перемоги та «давили з тилу» ветеранів і фронтовиків. Події у Маріуполі Саліхов називає «каральною операцією проти мирного населення».

Як повідомляла низка ЗМІ, українські силовики увійшли 9 травня в місто для захисту райвідділку міліції, який штурмували озброєні терористи. При цьому на мирних жителів не нападали. Локальні сутички виникли на вулицях міста через спроби блокування людьми руху військової техніки.

Також журналіст подає синхрон активіста, який заявив, що силовики розстріляли колону дітей. При цьому, в сюжеті немає жодного підтвердження цій інформації. Немає жодних інших підтверджень нібито розстрілу чи узагалі перебування колони дітей на вулицях Маріуполя.

У підводці до сюжету ведучі Андрій Кондрашов та Саліма Заріф, використовуючи ярлики та безпідставні звинувачення, назвали українських силовиків  «неофашистами» та «духовними спадкоємцями поліцаїв», яких «офіційний Київ плекав два останніх десятиліття» та які «влаштували бійню» в Маріуполі.

Нагадаємо, Андрій Кондрашов та Саліма Заріф внесені на Дошку ганьби брехливих журналістів за систематичні перекручування та брехню при висвітленні подій в Україні.

Матеріал підготовлено в рамках проекту «Дошка ганьби брехливих журналістів».

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
vesti.ru
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду