Дуров у США подав позов до колишніх партнерів – ЗМІ

Дуров у США подав позов до колишніх партнерів – ЗМІ

00:00,
2 Червня 2014
1611

Дуров у США подав позов до колишніх партнерів – ЗМІ

00:00,
2 Червня 2014
1611
Дуров у США подав позов до колишніх партнерів – ЗМІ
Дуров у США подав позов до колишніх партнерів – ЗМІ
Засновник соціальної мережі «ВКонтакте» Павло Дуров подав позов проти компанії UCP та своїх колишніх партнерів. Про це повідомляють vedomosti.ru.

Павло Дуров 30 квітня в окружному суді Південного судового округу штату Нью-Йорк подав позов проти своїх колишніх партнерів. Відповідачами у справі є UCP та його керівництво Ілля Щербович, Вікторія Лазарева і Юрій Качуров; колишні партнери Дурова Ілля Перекопський та Аксель Нефф, а також компанії Digital Fortress LLC, Telegram LLC, Pictograph LLC, які колись належали Дурову і нині володіють частиною активів меседжера Telegram.

На думку Павла Дурова, відповідачі змовилися, незаконно заволоділи компаніями Digital Fortress, Telegram та Pictograph, а потім отримали частку в Telegram. Засновник «ВКонтакте» вважає, що UCP та його колишні партнери порушили американське законодавство, просить компенсувати йому втрачену вигоду та визнати його законним власником усіх активів Telegram.

Як повідомляють «Ведомости», у позові не вказано суми бажаної компенсації. Однак за американським законом RICO (який, на думку Дурова порушили відповідачі) сума виплат має бути збільшена втричі.

За даними газети, Дуров описує ситуацію починаючи з 2011 року. Тоді, у зв’язку зі зростанням цензури, він вирішив створити меседжер Telegram, який би не змогла читати ФСБ. Свою ідею він не афішував. Питаннями реєстрації, укладенні контрактів та купівлі серверів займалися Ілля Перекопський та Аксель Нефф, однак всі виплати здійснював сам Павло Дуров. У 2012-2013 роках Павло Дуров перерахував двом своїм партнерам 4,8 мільйони доларів. Однак коли у 2014 році засновник меседжера доручив Акселю Неффу передати торгову марку, сервери та контакти некомерційній організації, зареєстрованій у Великобританії, йому повідомили, той повідомив, що номінальним володільцем компанії більше не є. Згодом стало відомо, що месенджером заволодів фонд UCP.

Газета «Ведомости» пише, що звернулся за коментарем до Перекопського, Неффа та Дурова, однак відповіді не отримала.

Наприкінці квітня засновник соцмережі «ВКонтакте» повідомив, що перебуває за межами Росії і не збирається повертатися назад. Це відбулося після того, як його звільнили з посади генерального директора соцмережі.

Нещодавно Павло Дуров зізнався, що Федеральна служба безпеки РФ зверталася до нього із проханням надати приватні дані організаторів ВК-груп Євромайдану. Крім цього, Павло Дуров розповів, що прокуратура вимагала від нього закриття антикорупційної групи Олексія Навального у соцмережі.

7 квітня стало відомо, що співвласник «ВКонтакте», Фонд UCP (United Capital Partners) подав до суду на Павла Дурова та іншого акціонера «ВК» - компанію Mail.ru Group. Предметом позову стали права на інтернет-меседжер Telegram.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Павло Дуров, ritmlife.ru
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду