Журналісти каналу «Звезда» вибачилися за брехню про Україну

00:00,
19 Червня 2014
2167

Журналісти каналу «Звезда» вибачилися за брехню про Україну

00:00,
19 Червня 2014
2167
Журналісти каналу «Звезда» вибачилися за брехню про Україну
Журналісти телеканалу міноборони РФ «Звезда» Євген Давидов та Микита Конашенков попросили вибачення у народу України за трансляцію на російському телебаченні недостовірної інформації про Україну. Заяви журналістів потрапили у розпорядження «5 каналу».

Журналісти визнали, що інформацію для своїх сюжетів отримували від керівництва, а не з місця події. «У тому числі про фосфорні бомби, які я особисто не бачив, мені повідомили з Москви», - зазначено у заяві.

«Факти невідповідності дійсній ситуації того, що показує російське ТБ, бачив неодноразово. У зв’язку з чим, прошу вибачення в народу України», - написали у своїх заявах журналісти.

12 червня низка російських ЗМІ, серед яких телеканал «Звезда», повідомили про скидання фосфорних бомб на селище Семенівка під Слов’янськом. При цьому, були використані відеокадри з Іраку зняті у 2004 році.

 

Як відомо, співробітників телеканалу «Звезда» Євгена Давидова та Микиту Кошенкова затримали 14 червня у Дніпропетровську. 16 червня представники Дніпропетровської ОДА передали затриманих помічникові військово-морського аташе РФ Едуарду Белашеву. За повідомленням СБУ, їм заборонили в'їзд в Україну на три роки.

У мережі був опублікований відеозапис допиту журналістів, на якому Євген Давидов визнав, що фальшиві сюжети він робить  за наказом редакції. Окрім цього, він підтвердив участь російських громадян в бойових діях на Донбассі та визнав, що повідомляти про це у сюжетах йому заборонено.

Матеріал підготовлено в рамках проекту «Дошка ганьби брехливих журналістів».

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
youtube.com
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду