На «емоційний» експеримент Facebook скаржиться американський сенатор

На «емоційний» експеримент Facebook скаржиться американський сенатор

00:00,
10 Липня 2014
2156

На «емоційний» експеримент Facebook скаржиться американський сенатор

00:00,
10 Липня 2014
2156
На «емоційний» експеримент Facebook скаржиться американський сенатор
На «емоційний» експеримент Facebook скаржиться американський сенатор
Сенатор американського штату Вірджинія Марк Ворнер (Mark Warner) скаржиться на Facebook до Федеральної торговельної палати США.

Ворнер, який є членом Сенату з 2008 року, вимагає від Федеральної торговельної комісії повного розслідування так званого «емоційного дослідження» Facebook. В ньому компанія спільно з науковцями експериментувала зі стрічкою новин користувачів, подаючи в ній більше негативних або позитивних новин. Таким чином визначався вплив контенту соцмереж на емоції.  Про це повідомляє mashable.com.

Сенатор подав скаргу у формі листа до голови Федеральної торговельної комісії США Едіта Раміреза (Edith Ramirez). Політик просить ФТК дослідити, яким чином має регулюватися політика компаній, що збирають та аналізують так звані «великі дані».

«Компанії на кшталт Facebook  мають здійснювати широкомасштабні дослідження для того, аби покращити свої продукти, - пише Ворнер. – Проте, зважаючи на таку мінливу природу соціальних медіа, великих даних та інтернету, багато із цих проблем опинилися на неврегульованій території».

Facebook заперечує, що порушив закон під час дослідження і готовий відповісти перед контролюючими органами. Водночас заявляє, що розуміє засмученість людей і прагне покращити свою діяльність у майбутньому, зважаючи на нинішню реакцію.

Сенатор Ворнег – не перший, хто поскаржився до Федеральної торговельної палати США. Минулого тижня це вже зробив Інформаційний центр електронної приватності (The Electronic Privacy Information Center, EPIC). Організація звинуватила Facebook у неповідомленні користувачів про експеримент, використанні обманних практик, маніпулюванні думками людей і закликала комісію розпочати розслідування.

У Британії натомість розслідування вже розпочав  офіс Британського комісара з питань інформації (the British Information Commissioner's Office, ICO).

Скандальне дослідження було здійснене компанією Facebook  у співпраці з Університетом Корнела та Університетом Каліфорнії. Експеримент охопив 689000 користувачів Facebook.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
dailykos.com
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду