Sky News вибачився за те, що журналіст перебирав речі у багажі MH17

Sky News вибачився за те, що журналіст перебирав речі у багажі MH17

00:00,
21 Липня 2014
1919

Sky News вибачився за те, що журналіст перебирав речі у багажі MH17

00:00,
21 Липня 2014
1919
Sky News вибачився за те, що журналіст перебирав речі у багажі MH17
Sky News вибачився за те, що журналіст перебирав речі у багажі MH17
Британський телеканал Sky News попросив вибачення за те, що його журналіст Колін Брезьєр (Colin Brazier) рився у багажі пасажирів MH17 на місці катастрофи. Про це повідомляє The Guardian.

У прямому ефірі в неділю вранці, ведучий телеканалу Sky News Колін Брезьєр перебирав речі пасажирів збитого літака, включно із ключами та зубними щітками. Перед цим він сказав: «Я припускаю, що ми насправді не повинні цього робити».

Такі кадри спровокували шквал критики на адресу телеканалу. Багато хто написав про те, що Sky News порушив приватність померлих. Професор у сфері медіа Джо Вотсон (Joe Watson) назвав інцидент «моментом жаху для журналістики».

Ведуча BBC Sport Жакі Оатлі (Jacqui Oatley) сказала, що була вражена діями Брезьєра. А радіоведуча BBC Шелаг Фогарті (Shelagh Fogarty) додала: «Sky!!! Скажіть вашому репортерові, аби перестав ритися в особистих речах на місці падіння #mH17…»

Sky!!! Get your reporter to STOP rummaging thru belongings at #mH17 crash site. "We shouldn't really be doing this" NO S**T Sherlock !!

— Shelagh Fogarty (@ShelaghFogarty) July 20, 2014
 

Інцидент трапився в той час, коли експерти, які розслідують трагедію стурбовані цілодобовою присутністю на місці події озброєних проросійських сепаратистів, місцевих мешканців та міжнародних журналістів.

Прес-секретар Sky News у зв’язку із поведінкою їхнього журналіста заявила: «Колін (Брезьєр – MS) негайно визнав, що це було неприйнятно і сказав про це в ефірі. І Колін, і Sky News просять пробачення за будь-яку спричинену образу».

За словами прес-секретаря, їхня телекомпанія отримала низку скарг від своїх глядачів. Дехто з них також заявив, що звертатиметься до британського медіа регулятора Ofcom через «порушення приватності». Одна із глядачок у Twitter написала, що ніколи не бачила нічого більш неввічливого і що «саме час передумати стосовно передплати Sky».

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
theguardian.com
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду