Європейські регулятори дорікають Google через «право на забуття»

Європейські регулятори дорікають Google через «право на забуття»

00:00,
25 Липня 2014
685

Європейські регулятори дорікають Google через «право на забуття»

00:00,
25 Липня 2014
685
Європейські регулятори дорікають Google через «право на забуття»
Європейські регулятори дорікають Google через «право на забуття»
Європейським регуляторам не подобається, яким чином Google забезпечує контроверсійне «право на забуття». Про це повідомляє mashable.com.

Британський комісар з питань інформації Крістофер Грехем (Cristopher Graham) заявив, що він сподівається на «цунамі» запитів згідно із «правом на забуття». І, маючи на увазі Google, додав, що «забруднювач має прибрати».

«Google – величезна комерційна організація, що заробляє мільйони на обробці персональної інформації людей», - сказав він у радіо-інтерв’ю. – Вони мають зробити деяке очищення».

Грехем не погодився із тими критиками, які казали, що «право на забуття» є способом цензурування історії.

«Всі ці розмови про переписування історії та затушовування незручних уривків із минулого – це нонсенс, який не відбудеться», - сказав він.

Google створила електронну форму для запиту на видалення інформації, а також повідомляє медіаорганіації, чиї статті були видалені з результів пошуку. Йдеться, зокрема, про BBC та Guardian. На думку ірландського комісара із захисту даних Білі Хавкса (Billy Hawkes), ця прозора практика інтернет-компанії насправді лише привертає увагу до інформації про індивідів, яку вони хочуть видалити. За його словами, таким чином медіа «переопубліковують цю небажану інформацію».

У травні Суд ЄС ухвалив рішення, згідно з яким користувачам інтернету треба забезпечити право «бути забутим». Тобто інтернет-компанії повинні на прохання особи видаляти небажану застарілу інформацію про неї.

У червні Google розпочала видаляти пошукові результати відповідно до цього судового рішення.

Нещодавно Microsoft анонсувала таку саму можливість у своєму пошуковику Bing. 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
mashable.com
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду